[A6 C6 BMK] wymiana wtrysków ?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
panowie podepne sie pod wasz temat.... tez mam chyba problem z wtryskami ale pewnosci niemam auto mam bardzo krótko i zero wiedzy w tematach diesla umnie problem polega na tym że kiedy jade około 100km/h i wcisne dosyc ostro pedał gazu zeby skrzynia zredukowała sobie bieg i auto szybciej sie rozpedzało to zatrzęsie na cwile całą budą i auto rozpędza sie dalej tak samo jest kiedy jade stałą prędkością koło 100km/h nawet i niżej to wskazówka od obrotomierza potrafi spadać o dwie czasem 3 kreski i podnosic sie spowrotem silnik w tym czasie też wariuje auto ogólnie jest jakby słabsze ma wolniejsze przyśpieszenie. jak silnik jest rozgrzany to w czasie odpalania potrafi sie zaciąć na ułamek sekundy słyszałem że to coś wspólnego właśnie z wtryskami..... ale czy cała reszta o której pisałem to tez ojawy lejących wtrysków??? silnik tak ładnie chodził a teraz zrobił sie muł.....
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
ja własnie wróciłem od mechanika podłączył VCDS popatrzał na wtryskiwacze i okazało sie że pracują idealnie.... wziąl auto pod swoja noge przejechał sie popatrzał jak to wszystko pracuje i okazało sie że walnięta jest skrzynia biegów..... a objawy mam rawie identyczne jak kolega michanowak .... zatem zaczynam szukać skrzyni biegó w sumie lepiej że skrzynia za 2tyś jak wtryskiwacze za 6 tyś.....
-
- Forum Audi A6 / A7