Ok Panowie, tak więc dzięki wielkie za pomoc, teraz pozostaje mi tylko czekać na wszystkie zamówione rzeczy i brać się do roboty. Jak wszystko porobię to dam znać co wyszło
EDIT: Tak jak pisaliście licznik ma uwalony FIS, tzn wyświetla i widać co wyświetla ale nie jest to tak jak ma być, tak jakby nie było ostrości ustawionej na wyświetlaczu. Ale brat już powiedział że mi to zrobi więc jest git. Co do PINu to już go sobie zczytałem, poszło elegancko. Manetka jest już awizowana u mnie na poczcie, jutro odbieram, Brat wyprowadzi mi przewód z ECU, zrobi FIS i potem biorę się za ogarnianie reszty.
[ Dodano: 2015-03-14, 18:48 ]
a więc tak, wczoraj zacząłem działać ze wszystkim ale potem wpadli znajomi i zaprzestałem działań, dzisiaj skończyłem. Do rzeczy. Licznik ma uszkodzony FIS więc napisałem do sprzedającego że z racji tego że nie było tego w opisie dogadałem się żeby oddali mi 50 zł i będziemy kwita. Zgodzili się więc wyszedł mnie ten licznik 70 zł + 20 zł przesyłka. Ale dzisiaj napisałem że jednak chce skorzystać z tej 30 dniowej gwarancji o której mowa w opisie aukcji bo w liczniku są jeszcze dwa inne problemy. Licznik nie reaguje na przycisk RESET na manetce. Wszystko jest podłączone dobrze bo sprawdzałem miernikiem i nigdzie nie było przerw w obwodzie więc to zapewne wina licznika a druga sprawa to to że nie działa zegarek. W każdym razie reszta działa ok, licznik wyświetla które drzwi są otwarte, temperaturę, spalanie chwilowe, średnie, prędkość itp. Miałem problem z adaptacją kluczyka gdyż po wpisywaniu PINu VCDS lite i potem VAG COM 409.1 wywalały błąd o błędnym pinie. Dopiero jak udało mi się wygrzebać VAG COM 311 to za jego pomocą adaptacja przebiegła bezproblemowo. Sygnał spalania z ECU rozwiązałem w sposób jak na
TYM zdjęciu. Obczaiłem który to jest przewód z pinu 18 i gdzie leci, przeciąłem go na trasie i wstawiłem konektory, męski i żeński i z jednego konektora wyprowadziłem przewód do licznika. Reszta standardowo. A tak wygląda wszystko po podłączeniu i przekręceniu kluczyka
ZDJĘCIE. Tak więc dziękuje bardzo Panowie za pomoc
Już poprawione zdjęcia