Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak świateł drogowych

Elektryka
ODPOWIEDZ
Aqualite
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak świateł drogowych

Post autor: Aqualite » 14 mar 2015, 18:25

Witajcie klubowicze.
Mam nadzieję, że mi nieco pomożecie, bo jak już zaczęło mi się sypać, to wszystko na raz. :/
Mam problem ze światłami drogowymi. Po prostu ich nie mam w pozycji "ciągłej", czyli po odepchnięciu manetki. Jak chcę nimi mrugnąć pociągając manetkę to... są. Wychodzi na to, że jak chcę jechać z długimi, to muszę trzymać przyciągniętą manetkę, ale tak jechać dosyć trudno.
Po odepchnięciu nie pojawia się kontrolka świateł drogowych i nie działają, po przyciągnięciu pojawia się kontrolka i światła działają. Jakieś pomysły?

Jakby tego było mało - mam też problem z przeciwmgielnymi z tyłu. Czasami mi łapią, czasami nie. Wygląda to tak, że na przełączniku pociągam i raz mi się zapalą (pojawia się kontrolka, światła ładnie świecą), by po pewnym czasie nie dawały się włączyć. Działają jak im się podoba. Jakiś pomysł?

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 14 mar 2015, 18:45

Zacznij od wymiany włącznika świateł, bo i tak przeciwmgielne dziadują ;) Możesz też na próbę pożyczyć od kogoś ten włącznik żeby sprawdzić czy to jego wina. Jeśli włącznik będzie dobry, to trzeba będzie wymienić manetkę świateł długich.
Warsztat, naprawy Audi A6.

Awatar użytkownika
kanar2306
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 313KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: kanar2306 » 15 mar 2015, 00:01

Miernik do ręki i sprawdzanie tak jak kolega napisał: włącznik świateł albo manetka ale jak masz też problemy z przeciwmgielnymi to raczej manetka odpada....

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja