Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wymiana nagłośnienia

Car Audio
ODPOWIEDZ
ViperShooter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wymiana nagłośnienia

Post autor: ViperShooter » 07 mar 2015, 22:08

Witam.
Obecnie posiadam wiekowe już radio Blaupunkt Vancouver CD36 (mosfet 4x40W) . Oraz Ori głośniki które już słabo grają na FM a na CD jeszcze gorzej. Chciałbym wstawić głośniki JBL CS-6, oraz wymienić radio na Audi Concert II - ponieważ posiada opcję CD bez zmieniarki, która nie jest mi potrzebna. Czy mogę wstawić CS-6 na przód i tył, żeby osiągnąć fajne brzmienie, oraz jaki będzie potrzebny wzmacniacz do takiego zestawu? Dodam, że nie jestem audiofilem - potrzebuję tylko przyjemnego brzmienia i troszkę mocy.

krzychc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysiek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: krzychc » 07 mar 2015, 22:38

Wiele już było na ten temat ale rozpatrzyłbym jakiś zestaw z odseparowanymi głośnikami wysokotonowymi i wzmacniaczem 4 kanałowym. Jest wiele zestawów nowych i używanych w bdb stanie w bardzo atrakcyjnej cenie, które nie obciążą budżetu a efekt będzie co najmniej przyzwoity. Poszukaj na forum pojawiają się konkretne propozycje.

ViperShooter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ViperShooter » 07 mar 2015, 23:16

Dzieki. Poszukam jakiegos gotowego zestawu, na portalach aukcyjnych. Rozumiem ze w takim razie wzmacniacz musi byc.

krzychc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysiek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: krzychc » 08 mar 2015, 09:24

ViperShooter pisze:Dzieki. Poszukam jakiegos gotowego zestawu, na portalach aukcyjnych. Rozumiem ze w takim razie wzmacniacz musi byc.
Ten, który masz wzmacnia tylko głośniki z tyłu.

ViperShooter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ViperShooter » 08 mar 2015, 14:06

W ogóle to nie działa mi tył, oraz sub w bagażniku. Czy powodem może być radio, lub podłączenie radia? Chyba kupie zestaw używkę BOSE i będzie najlepiej.

emtezet
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: emtezet » 13 mar 2015, 12:43

Kolego jeżeli nie zamierzasz zrobić sensownego montażu w drzwiach to odpuść sobie wzmacniacz. W tym aucie głośniki są mocowane do boczka, jak kupisz jakieś mega mocne to raz nie zapakujesz ich w drzwi, dwa że tapicerka ci będzie latać jak szalona. Proponuję sensowne radio i nie za mocne głośniki typu helix b62.c albo morel maximo. Żeby tył i sub chodziły na nieoryginalnym radiu trzeba je odpowiednio z nim spiąć. Jeżeli masz pojęcie o elektronice to znajdziesz info jak to zrobić, jeżeli nie to udaj się do jakiegoś serwisu Car audio, za taką przyjemność nie powinni wziąć więcej niż 50 zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja