Witam.
Obecnie posiadam wiekowe już radio Blaupunkt Vancouver CD36 (mosfet 4x40W) . Oraz Ori głośniki które już słabo grają na FM a na CD jeszcze gorzej. Chciałbym wstawić głośniki JBL CS-6, oraz wymienić radio na Audi Concert II - ponieważ posiada opcję CD bez zmieniarki, która nie jest mi potrzebna. Czy mogę wstawić CS-6 na przód i tył, żeby osiągnąć fajne brzmienie, oraz jaki będzie potrzebny wzmacniacz do takiego zestawu? Dodam, że nie jestem audiofilem - potrzebuję tylko przyjemnego brzmienia i troszkę mocy.
Wymiana nagłośnienia
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wiele już było na ten temat ale rozpatrzyłbym jakiś zestaw z odseparowanymi głośnikami wysokotonowymi i wzmacniaczem 4 kanałowym. Jest wiele zestawów nowych i używanych w bdb stanie w bardzo atrakcyjnej cenie, które nie obciążą budżetu a efekt będzie co najmniej przyzwoity. Poszukaj na forum pojawiają się konkretne propozycje.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego jeżeli nie zamierzasz zrobić sensownego montażu w drzwiach to odpuść sobie wzmacniacz. W tym aucie głośniki są mocowane do boczka, jak kupisz jakieś mega mocne to raz nie zapakujesz ich w drzwi, dwa że tapicerka ci będzie latać jak szalona. Proponuję sensowne radio i nie za mocne głośniki typu helix b62.c albo morel maximo. Żeby tył i sub chodziły na nieoryginalnym radiu trzeba je odpowiednio z nim spiąć. Jeżeli masz pojęcie o elektronice to znajdziesz info jak to zrobić, jeżeli nie to udaj się do jakiegoś serwisu Car audio, za taką przyjemność nie powinni wziąć więcej niż 50 zł.