czy Wam również tak kiepsko działa ogrzewanie tylnej szyby?
U mnie to wygląda tak, że bardzo szybko się samo wyłącza, nie sprawdzałem dokładnie ale nie działa dłużej niż 5minut.
Efekt jest taki, że mam wrażenie, że to ogrzewanie w ogóle nie działa - nie sprawdzałem jeszcze czy paski robią się ciepłe bo zawsze mi się o tym przypomina jak jadę i akurat tego potrzebuję, ale jak przez pewien czas miałem nieszczelność na rurce od EGRa to jeździłem z zamkniętym obiegiem i wtedy szyby bardziej parowały więc włączałem ogrzewanie i praktycznie w ogóle sobie z parą na szybie nie radziło.
Wcześniej miałem BMW e46 330d i tam ogrzewanie było super, nawet snieg i lód na szybie topniał a w Audi niestety nie.
Jak jest u Was?
Ewentualnie od czego zacząć sprawdzanie? Gdzie są wtyczki do szyby - na dole, górze czy po bokach? Pewnie pod osłonami słupków - czy muszę je całkiem ściągać żeby tam podejść z miernikiem?
A6 C6 3.0tdi 2007rok.
[ Dodano: 2015-02-23, 19:47 ]
Który bezpiecznik (i gdzie jest on zlokalizowany) odpowiada za ogrzewanie tylnej szyby? Nie mogę go zlokalizować... W instrukcji jest kilka bezpieczników opisanych jako "inteligentny moduł komfortu" i coś czuje, że być może jeden z nich będzie odpowiedzialny za grzanie szyby i lusterek...
Pomoże ktoś?
EDIT:
Mój temat więc zaktualizuję... Problem rozwiązany po założeniu odpowiedniego regulatora napięcia Valeo.
Błąd
002254 - Interface to Generator, 004 - no signal/communication już nie występuje i zniknął od razu po założeniu nowego regulatora - nie trzeba było nawet ich kasować.
Dziękuję wszystkim za uwagę i pomoc