Witam wszystkich klubowiczow serdecznie, piszę ten temat tutaj bo jest to sprawa silnika jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego
Otóż zacznijmy od początku....
W październiku ubiegłego roku zostałem szczęśliwym posiadaczem Audi a6c5 2.5 Tdi 150KM pojezdzilem może 2 miesiące i tyle...

wytarte wałki rozrządu, uszkodzony przeplywomierz powietrza i pompa wtryskowa do regeneracji.... Długo szukałem dobrych wałkow lecz mój mechanik nie był przekonany do nich... Wkoncu trafiła się okazja kupić drugą Audi po lekkim dzwonie silnik 1klasa właściciel dbał bardzo pompa po regeneracji walki kute itp silnik to 2.5 TDI 180KM AKE Z 2001r w automacie kupiliśmy to na pół bo mechanikowi potrzebna była skrzynia tip... Zabraliśmy się za przekladke przypomnę że moja jest z 98r w skrzyni manual 6biegowej... Silnik przepiety wszystko cacy tylko nie pasuje ecu i wiazka:( ma inne kostki... Postanowiłem zapiąć moją starą wiązkę, wszystko podłączone ecu czujniki itp próba odpalenia a tu cisza... Kapnelismy się że pompa ma immo więc przelozylismy sterownika pompy na mój stary... Auto odpalilo... Jeździ i niby jest ok ale mam wrażenie że powinna być mocniejsza Wkoncu 180km to już nie jest mało.... Podsumowując wydaje mi się że trzeba zaprogramowac sterownika od pompy i ecu żeby widział 180km bo moim Zdaniem widzi 150km....Proszę was chłopaki o pomoc bo już nie mam pomysłów

pozdrawiam seba