Funkcja Leaving/Coming Home
-
- Forum Audi A6 / A7
Jak już chcesz się bawić elektroniką kup zwykły przekaźnik opóźniający. w którym możesz regulować czas wyłączenia. kilka diód półprzewodnikowych żeby nie dostawał napięcia w momencie włączenia halogenów i po sprawie
http://ase.hoste.pl/sklep/index.php?p24 ... acy-3spm30
http://ase.hoste.pl/sklep/index.php?p24 ... acy-3spm30
Hiszpania jest piękna....szkoda że tak daleko
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam, odświeżam trochę temat, na dniach będę montować taki sterownik comming living home, tylko mam kilka pytań, pierwsze bo zawsze podpinałem pod światła dzienne, w nowym nie posiadam, więc chce podpiąć halogeny, gdzie szukać przewodów w kabinie aby pod nie się podpiąć, tak samo pod światła tylne, drugie pytanie czy są gotowce z czujnikiem zmierzchu bo nie chciałbym aby przez cały dzień się świeciły, ewentualnie jak to można wykonać ?
comming living home,
Może ktoś coś poradzić w sprawie comming living home,
Znaczy się comming działa prawidłowo natomiast living nie zawsze działa,np. Po powrocie do auta po krótkim czasie living działa prawidłowo do momentu otwarcia drzwi czyli ok.ale jak wracam do auta po dłuższym postoju rankiem czy po kilku dniowym postoju otwieram a wtedy nic się nie zapala lub Zapała sie na sekundę i zgasną ,
Włącznik świateł zawsze na auto, czujnik światła raczej dobry znaczy dobrze się przełączaja z dziennych na mijania .
Znaczy się comming działa prawidłowo natomiast living nie zawsze działa,np. Po powrocie do auta po krótkim czasie living działa prawidłowo do momentu otwarcia drzwi czyli ok.ale jak wracam do auta po dłuższym postoju rankiem czy po kilku dniowym postoju otwieram a wtedy nic się nie zapala lub Zapała sie na sekundę i zgasną ,
Włącznik świateł zawsze na auto, czujnik światła raczej dobry znaczy dobrze się przełączaja z dziennych na mijania .
Witajcie, rok 2017, czas na zmiany. chciałbym w swojej piękności zrobić leaving, coming home. Ale nie mam pojęcia jak do tego podejść czy jest jakiś poradnik jak przebrnąć przez to krok po kroku ? Jak jest to prosiłbym o linka, przeszukalem całe Google i nic
Jeżeli nie ma to czy jest ktoś w stanie napisać mi co będę potrzebował kupić aby zrealizować ten projekt. chciałbym też zrobić te diody w lusterku, jest ktoś w stanie mi pomóc ?:) chodzi mi o to aby po otwarciu lub po zamknięciu auta zapalaly się światła tylko Nw jakie będą lepiej wyglądały postojowe przód + tył czy halogeny (przewimgielne).

Jeżeli nie ma to czy jest ktoś w stanie napisać mi co będę potrzebował kupić aby zrealizować ten projekt. chciałbym też zrobić te diody w lusterku, jest ktoś w stanie mi pomóc ?:) chodzi mi o to aby po otwarciu lub po zamknięciu auta zapalaly się światła tylko Nw jakie będą lepiej wyglądały postojowe przód + tył czy halogeny (przewimgielne).
yaszczur pisze:Play, przecież większość informacji masz w tym temacie. Kupujesz moduł, instalujesz i masz. To jakie światła podłączysz zależy od Ciebie.
Moduł zamówiłem już, tylko czekać na niego. No niby jest napisane ale nic konkretnego z tym modulem pordze sobie, jeszcze pytanie mam jak bym chcial w tym lusterku to oswietlenie zrobić, to jakąś szybke tam wstawić trzeba jak sie wytnie otór, czy jak ?
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Instrukcję montażu powinieneś dostać z modułem.Play pisze:Moduł zamówiłem już, tylko czekać na niego. No niby jest napisane ale nic konkretnego z tym modulem pordze sobie
To w jaki sposób zabudujesz, zależy od Ciebie - inwencja własna. Możesz zrobić np. otwory na diody, żeby ciasno weszły i nie trzeba będzie ich niczym zabudowywać. Osobiście nic bym przy lusterkach nie udziwniał.Play pisze:jeszcze pytanie mam jak bym chcial w tym lusterku to oswietlenie zrobić, to jakąś szybke tam wstawić trzeba jak sie wytnie otór, czy jak ?
Pozdrawiam...
Z oświetleniem od lusterek to mniejsza, bardziej mnie moduł interesuje który dziś przyszedł, jest instrukcja, chciałbym dodać odnośnie towaru, to jest świetnej jakości.yaszczur pisze:Instrukcję montażu powinieneś dostać z modułem.Play pisze:Moduł zamówiłem już, tylko czekać na niego. No niby jest napisane ale nic konkretnego z tym modulem pordze sobie
To w jaki sposób zabudujesz, zależy od Ciebie - inwencja własna. Możesz zrobić np. otwory na diody, żeby ciasno weszły i nie trzeba będzie ich niczym zabudowywać. Osobiście nic bym przy lusterkach nie udziwniał.Play pisze:jeszcze pytanie mam jak bym chcial w tym lusterku to oswietlenie zrobić, to jakąś szybke tam wstawić trzeba jak sie wytnie otór, czy jak ?
http://screenshot.sh/oB6cDpZL9kTeT
http://screenshot.sh/mMFkH9Wv6XEZV
Rozkręciłem całą pokrywę pod kierownicą i tam chciałbym się wpiąć, tylko za bardzo nie wiem jak "tak wiem mam instrukcje ale slaby jestem z elektroniki", problem taki ze nie bardzo wiem jak nawet sprawdzić który kabel od czego, no więć przechodząć do sedna to chce po otwarciu auta z pilota zaplaly się halogeny na dole i postojowki (przód+tył).
Jak ktoś mógłby pomóc to by bylo fajnie, albo chociaż skąd pobrać przewody czy od bezpieczników, chodź za bardzo nie wiem jak czy od ...?