Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

ile czujników temp cieczy w 2.0ALT

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Luki_193
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

ile czujników temp cieczy w 2.0ALT

Post autor: Luki_193 » 08 lut 2015, 14:10

Witam mam problem z wentylatorem gdy jest podpiety pod to kostke ta szeroką na 4 piny to wentylator chodzi na najwiekszych obrotach tylko na najwiekszych bez wzgledu od temp silnika i bez wzgledu czy auto jest odpalone czy nie. Byłem z tym u elektryka to on mi powiedział ze powinien byc jescze jeden czujnik na 4 pini od temperatury wody który to rzekomo reguluje prace wentylatora.Jeden czujnik jest na dole niedaleko chłodnicy od strony kierowcy. Pytanie gdzie jest drugi i cz wogóle drugi jest?? Elektryk twierdzi ze powinien byc tylko że nie wie gdzie i nawet nie ma wolnej wtyczki do tego czujnika co wywołało moją niepewnosc co do istnienia tego czujnika w tym modelu.Jest to A6 C5 2.0 ALT z 2002r. Auto było uderzone w przod u poprzedniego wlasciciela mozliwe ze on zalozył inny wentylator z modułem al tego jeszcze nie ustaliłem.Auto ma jeden wiatrak. Czy ktos jest w stanie pomóc lub naprowadzic na jakis trop??

[ Dodano: 2015-02-08, 14:10 ]
nikt nie ma zadnego pomysłu?

Thomas1919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: ile czujników temp cieczy w 2.0ALT

Post autor: Thomas1919 » 16 lut 2015, 14:37

Luki_193 pisze:Witam...Pytanie gdzie jest drugi i cz wogóle drugi jest?? ....Auto ma jeden wiatrak.

[ Dodano: 2015-02-08, 14:10 ]
nikt nie ma zadnego pomysłu?
Drugi czujnik masz za pokrywą zaworów a grodzią na króćcu wychodzącym z silnika.

Jest jeszcze trzeci czujnik na termostacie, który jest pod kolektorem ssacym, za alternatorem.

Był jeden wiatrak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja