[APR 2.8 193 KM] Problem prawdopodobnie z katalizatorem
[APR 2.8 193 KM] Problem prawdopodobnie z katalizatorem
Witam, mam poważny problem z moim audi. Od jakiegoś czasu coś grzechocze potwornie pod spodem w tłumiku, znajomy mechanik powiedział, że do wymiany lewy katalizator i tłumik końcowy. Spadła moc i grzechotanie jest coraz większe. W poniedziałek znów czeka mnie trasa jakieś 650km i boję się czy nic się nie stanie.
I tu pojawia się problem bo nigdzie nie mogę dostać używanego kata pod mój silnik. Z tego co czytałem to w APR są sondy przed i za katem więc kat musi chyba być. Co radzicie szukać kata czy wstawić jakieś zwykłe rury i emulatory tych sond? To w ogóle miało by sens?
Co z tym zepsutym katem czy ceramika z niego wyleci dalej w tłumnik i nie dostanę za niego ani grosza?
I tu pojawia się problem bo nigdzie nie mogę dostać używanego kata pod mój silnik. Z tego co czytałem to w APR są sondy przed i za katem więc kat musi chyba być. Co radzicie szukać kata czy wstawić jakieś zwykłe rury i emulatory tych sond? To w ogóle miało by sens?
Co z tym zepsutym katem czy ceramika z niego wyleci dalej w tłumnik i nie dostanę za niego ani grosza?
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeśli APR ma rzeczywiście tylko dwie sondy to było by super mógłbym wyciąć to cholerstwo i wstawić tłumik w obudowie kata. Tylko co potem jakoś spalanie wzrasta i głośność czy jak to jest?
I czy można na grzechoczącym kacie przejechać jakąś większą trasę kolo 700km??
Dodam, że na razie nie spadła moc aż tak znacząco.
I czy można na grzechoczącym kacie przejechać jakąś większą trasę kolo 700km??
Dodam, że na razie nie spadła moc aż tak znacząco.
Wielkie dzięki takiej odpowiedzi potrzebowałem.
Ostatnia prośba mógłby mi ktoś podesłać linki z tymi tłumikami zamiast katów najlepiej na allegro jak to mniej więcej wygląda.
Czy coś takiego mam kupić x2
![Obrazek]()
Ostatnia prośba mógłby mi ktoś podesłać linki z tymi tłumikami zamiast katów najlepiej na allegro jak to mniej więcej wygląda.
Czy coś takiego mam kupić x2

Ostatnio zmieniony 14 lut 2015, 13:35 przez Jigsaw, łącznie zmieniany 1 raz.
- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel