Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Skrzynię basową 30L pod STX 10" 300W AES przedstawiam

Car Audio
ODPOWIEDZ
Moreno
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Skrzynię basową 30L pod STX 10" 300W AES przedstawiam

Post autor: Moreno » 15 sty 2015, 02:54

Witam wszystkich ;)

Chciałbym zaprezentować Wam swoją własnoręcznie zrobioną skrzynię pod 25-cio centymetrowy głośnik SW.STX.10.2.400.2x4.F.S.PP. :>
Skrzynia ma wewnętrzną pojemność 30L oraz strojenie bass-reflex na ~35Hz.

Ogólnie jestem pod wrażeniem jak to cudnie gra. Bas jest głęboki i mięsisty, i z zachowaniem dobrego impulsu. Testowałem na takich utworach jak "Basstronics - Bass I Love You" oraz "THX - World's deepest bass", no i bardzo ładnie słychać niskie zejście.
Zainteresowanym mogę przesłać linka do video z testu, ale od razu zastrzegam, że jeśli chcą usłyszeć ten bas, muszą odtworzyć materiał na nie gorszych głośnikach lub na prawdę dobrych słuchawkach. :) ...ale i tak na żywo to brzmi lepiej, hihi <lol>

Skrzynia jest dedykowana do A6 C5 chociażby z tego względu, że tylna ścianka skrzyni jest pod takim samym kątem jak oparcie tylnej kanapy, więc wszystko ładnie przylega i w ten sposób skrzynia zajmuje tylko tyle przestrzeni ile rzeczywiście powinna zajmować. :)

Z racji, iż od paru ładnych lat interesowałem się tym tematem, zrealizowanie owej konstrukcji dało mi wiele satysfakcji i jeszcze więcej, gdy wynik okazał się naprawdę zadowalający.

Edytowałem post zgodnie z Regulaminem. (szalony)

Pozdrawiam ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 sty 2015, 21:07 przez Moreno, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja