Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Bulgotanie wody pod podłogą pasażera

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
pmjawor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Bulgotanie wody pod podłogą pasażera

Post autor: pmjawor » 14 sty 2015, 21:55

Witam mam taki problem jest to bulgotanie wody w jakimś wężu który znajduje się po prawej stronie za kołem pasażera, jak go zatkam palcem bulgotanie ustaje, bo ten wąż zasysa powietrze i chyba znajduje się w nim woda.
I teraz mam pytanie bo autko chodzi i pali normalnie tylko jest to denerwujące bulgotanie, skąd ta woda w tym wężu, czy to faktycznie jest woda, co robić wydmuchać ją sprężarka czy macie jakieś inne pomysły?

Schiller_Polska
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Schiller_Polska » 15 sty 2015, 05:48

Jedyne co mi przychodzi na mysl co tam jest to odpowietrzenie zaworka wegla sktywnego. Pewnie jest przystkane, sciagnij nadkole i przeczysc.

pmjawor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pmjawor » 15 sty 2015, 16:46

Będę próbował na weekend, dam znać jak sie uda

Mjasiek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 174KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Mjasiek » 15 sty 2015, 19:12

To bulgotanie oznacza, że w tym momencie jest oczyszczany wkład węglowy w pochłaniaczu oparów paliwa znajdujący się w prawym nadkolu i to oznacza również że masz nieprzytkany jeszcze zawór w tym filtrze czyli wszystko w porządku. Często się to zatyka i jest to również odpowiedzialne za kiepskie odpalanie szczególnie w zimie, gdy zawór evap otwiera się cyklicznie, a zawór w tym filtrze węglowym na samym jego dole jest zapchany i robi nam niezłe podciśnienie w baku zamiast zasysać właśnie tą rurką ( i przy okazji oczyszczać filtr węglowy z oparów), z której słyszysz bulgotanie co później wiemy czym się objawia bo sporo o tym już było pisane na tym forum. W tym zaworze znajduje się jakby pływak, a na samym dnie coś w rodzaju filcu jako filtra wejściowego z tej rurki z której słyszymy bulgotanie i właśnie ten filc zasyfia się śmieciami, piachem itp. U Ciebie oczywiście to działa bo bulgocze i zasysa palucha<okok>

pmjawor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pmjawor » 16 sty 2015, 23:03

Wiec co muszę zrobić żeby to tak cały czas nie bulgotało bo jest to wkurzające ?

[ Dodano: 2015-01-16, 23:03 ]
Bulgotanie samo ustało po kilku dniach. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja