Audi A6 Avant 2.7bT Quattro
Przed założeniem pytałem w 2 miejscach, które wydawały mi się najbardziej sensowne. U Pana Nowotczyńskiego w Mławie i w klinikaLPG.pl - ceny zbliżone - 4.5-5k zł (w Mławie było trochę taniej, ale 2xAC-R01 i Hana zamiast Turów i Napoleonów). I z tego co później czytałem, to jest to normalna cena w tej części Polski, jeżeli chcesz mieć poprawnie zamontowaną i wystrojoną (AFR) instalację.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2015, 12:23 przez Doc - Admin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Aeternus
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
metyoo, Rzadzu, niestety Panowie to wolny rynek i wszędzie stawki sobie sami ustalają fachowcy. Gdzie nie byłem to takie stawki rzędu 4500-6000k słyszałem... Wiem od samych gazowników, że pomorze jest jednym z droższych regionów w kraju. Ja na razie mam instalkę PRINS ale widzę że chyba pora ją zastąpić czymś nowym bo nikt nie jest w stanie jej dobrze wystroić...
Taki wyjazd to nie tylko 2 noce w hotelu. Trzeba do tego doliczyć paliwo, restauracje, dniówki w pracy, stracony czas. No i niestety potem trzeba się pogodzić z utratą gwarancji albo dojazdami na serwisy (i znowu: paliwo, stracony czas...).
Kolejny raz napiszę: moim zdaniem to nie jest złodziejstwo, tylko jak Aeternus napisał: wolny rynek. Kwotę ustala się przed montażem. Jak nie pasuje, to jedziemy gdzie indziej - nikt nas do montażu nie zmusi.
Kolejny raz napiszę: moim zdaniem to nie jest złodziejstwo, tylko jak Aeternus napisał: wolny rynek. Kwotę ustala się przed montażem. Jak nie pasuje, to jedziemy gdzie indziej - nikt nas do montażu nie zmusi.
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Wiem, że trzeba doliczyć paliwo itd, ale proszę cię, ile to wszystko ma kosztować? 1000-1500pln?
a co to twoim zdaniem jest?Rzadzu pisze: moim zdaniem to nie jest złodziejstwo,
Oczywiście, że tak,zgadzam się z tym w całej rozciągłości.Rzadzu pisze:Jak nie pasuje, to jedziemy gdzie indziej - nikt nas do montażu nie zmusi.
2 noce w hotelu (moje Audi było gazowane ponad 2 dni) + paliwo i mamy 500zł. Dołóż do tego 3 dniówki w pracy i przekroczenie 1k zł staje się czymś bardzo realnym (urlop to też dniówka - chyba, że gazownik mieszka w takim miejscu, gdzie będzie co zwiedzać przez 3 dni).metyoo pisze:Wiem, że trzeba doliczyć paliwo itd, ale proszę cię, ile to wszystko ma kosztować? 1000-1500pln?
Napisałem już wcześniej - dopasowanie cen do rynku.metyoo pisze:a co to twoim zdaniem jest?
- Aeternus
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Panowie prawda jest taka,że płaci się właśnie za komfort!!! To tak samo jak zakupy w sklepach internetowych. Nie widzisz ich, traci się czas na ewentualne reklamacje, zwroty itd itp. A kupując drożej w miejscowym sklepie mogę załatwić wszystko szybciej i wygodniej. To też wiedzą fachowcy i pewnie stąd ta rozbieżność cenowa. Wiem ja to działa bo pracuję w dużej sieciówce z elektroniką i widzę na czym klientom zależy. Nie powiem spore narzuty maja bo wiem ile kosztują graty do instalacji w hurtowniach. Najważniejsze by to co jest na okładzie działało bez zarzutu!
I tego życzę Wam Wszystkim
I tego życzę Wam Wszystkim