Audi a6 c6 falujace obroty
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam identyczne objawy falowania w momencie jak puszczę pedał gazu. Wtryski wymienione na nowe, przepływomierz wymieniony na nowy, olej w skrzyni wymieniony, układ oczyszczony, a dalej obroty skaczą. Poprzedni właściciel twierdzi, że zawsze tak było i nie wie czemu. Błędów nie ma, a serwis nie zna przyczyny. Byłem również w serwisie skrzyń automatycznych i twierdzą, że na 100% będzie coś z elektroniką w skrzyni, ale naprawa wymaga dużo pracy i jest kosztowna, więc sobie darowałem i przyzwyczaiłem się na tyle do falowania, że przestało mi przeszkadzać. Problem prawie nie występuję w trybie S i po odłączeniu przepływomierza, a jak jest zimny, to nawet w trybie D nic się dzieje. Zagadka, ale widzę, że najwidoczniej falowanie nie dotyczy tylko mojej A6, więc może na forum się znajdzie jakieś rozwiązanie
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszytskich! Od ok. 2 tyg. A6 c6 BMK 3.0 TDI. Po zakupie juz zauwazylem , ze (tylko wtedy kiedy silnik sie rozgrzeje) falują obroty na biegu jałowym. Równomiernie co kilka sekund 2mm. Góra dół. Kolejnym dziwnym zjawiskiem jest dosyć mocne falowanie po odpaleniu (tylko ciepłego silnika) przez kilka sekund ,po czym ustaje i dalej obroty falują delikatnie. Podczas jazdy nic nie jest odczuwalne . Bieg D R i S na postoju z hamulcem tez ok. Ma ktos jakis pomysł? Pozdrawiam !
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Nie pamiętam
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel