Racing Red
Łukasz Urbanowicz
ul. Grottgera 19
45-757 Opole
Opiszę pewną historię która miała niedawno miejsce w tym warsztacie. Audi A6 zostało oddane w czerwcu 2014 żeby Pan Urbanowicz (właściciel) zajął się odszkodowaniem AC gdyż błotnik był wgnieciony. Ponadto była uszkodzona automatyczna skrzynia biegów a mianowicie działał i po chwili przestawał działać wsteczny. Pan Urb. miał za te pieniądze naprawić skrzynię (o ile starczy) i błotnik i co zostanie to inne rzeczy. W między czasie po 2 tygodniach zostałem poinformowany że z niewiadomych przyczyn całkowicie padła skrzynia biegów.. Również się dowiedziałem że Pan Urb. jeździł tym autem i mam podejrzenia że została "zajechana" Miesiąc później ubezpieczalnia wypłaciła odszkodowanie w kwocie 3 tys zł. na konto Pana Urb. za moja zgoda gdyż jestem za granicą.I to był błąd
 Kilka tygodni później auto podobno zostało zabrane lawetą do jakiegoś "magika" który stwierdził że skrzynia nie dostaję prądu. Również po kilku tygodniach auto wróciło do Pana Urb. bez jakikolwiek diagnozy.  Po wielokrotnych pytaniach kiedy coś będzie wiadomo , we wrześniu auto zostało zabrane lawetą do serwisu Koraszewski Auto Sport gdzie została postawiona diagnoza miej więcej taka :   "silnik został przelany olejem i w sytuacji kiedy samochód się przechylił doszło do uderzenia wału korbowego w lustro oleju co spowodowało jego uszkodzenie i w efekcie tego uszkodzenia powstają wibracje wału które przenoszą się na skrzynie i ją uszkodziły w taki sposób że najpierw przestał działać wsteczny bieg a potem po jakimś czasie skrzynia w ogóle przestała działać i teraz już w ogóle nie przenosi napędu biegi można wbijać ale słychać tylko chrobotanie" , Teoria ta wzbudziła tylko śmiech na rożnych forach jak i u rożnych mechaników. Również Pan Urb. oznajmił mi że naprawa będzie kosztować około 10 tyś zł. W październiku zabrałem auto z tego warsztatu i po kilku dniach dostałem nawet świeżo pomalowany błotnik, lecz w zupełnie inny kolorze. Było na to pół roku a i tak musiałem czekać.. Link do zdjęcia poniżej :
 Kilka tygodni później auto podobno zostało zabrane lawetą do jakiegoś "magika" który stwierdził że skrzynia nie dostaję prądu. Również po kilku tygodniach auto wróciło do Pana Urb. bez jakikolwiek diagnozy.  Po wielokrotnych pytaniach kiedy coś będzie wiadomo , we wrześniu auto zostało zabrane lawetą do serwisu Koraszewski Auto Sport gdzie została postawiona diagnoza miej więcej taka :   "silnik został przelany olejem i w sytuacji kiedy samochód się przechylił doszło do uderzenia wału korbowego w lustro oleju co spowodowało jego uszkodzenie i w efekcie tego uszkodzenia powstają wibracje wału które przenoszą się na skrzynie i ją uszkodziły w taki sposób że najpierw przestał działać wsteczny bieg a potem po jakimś czasie skrzynia w ogóle przestała działać i teraz już w ogóle nie przenosi napędu biegi można wbijać ale słychać tylko chrobotanie" , Teoria ta wzbudziła tylko śmiech na rożnych forach jak i u rożnych mechaników. Również Pan Urb. oznajmił mi że naprawa będzie kosztować około 10 tyś zł. W październiku zabrałem auto z tego warsztatu i po kilku dniach dostałem nawet świeżo pomalowany błotnik, lecz w zupełnie inny kolorze. Było na to pół roku a i tak musiałem czekać.. Link do zdjęcia poniżej :http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa5 ... 2a1fe.html
Auto trafiło do innego serwisu gdzie po 2 tygodniach zaczęło jeździć bez problemu, została wymieniona skrzynia biegów.
Podsumowanie :
- Diagnozy, przewóz lawetami , "wymienione podobno 2 cewki", błotnik używany + pomalowanie kosztowało 3 tyś zł. I nadal brak diagnozy i błotnik jeszcze raz do malowania...
- Nie zobaczyłem ani jednej faktury na co poszły "moje" pieniądze.
- Podobno zostały wymienione 2 cewki (chociaż nikt o to nie prosił ) i również brak faktury a
do tego problem wypadającego zapłonu jest nadal.
- Na zadane pytanie do Pana Urbanowicza jak on zdiagnozował usterkę , odpowiedź : "Zdjął
pokrywę ze skrzyni i stwierdził że jest zmielona w środku"
- Wszystko trwało 6 miesięcy gdzie można było to zrobić w miesiąc.
- Jeśli się czegoś nie umie zrobić to nie powinno się za to zabierać.
- Nie polecam tego warsztatu !

uszkodzenia skrzyni 5hp .
  uszkodzenia skrzyni 5hp .