pojedyncza ścieżka nie ma wpływu na działanie szyby, najwyżej tylko ona nie grzeje. co widać dokładnie na ulicy w innych autach.
jeśli napięcie dochodzi (nie prąd...prąd urządzenie pobiera) sprawdź jak podają poprzedni połączenie z masą, najprościej.... weź dodatkowy kawałek przewodu i podaj osobną masę na ten konektor...
SPRAWDÂŹ TYLKO DOKÂŁADNIE, który konektor to plus żeby nie zrobić zwarcia....
jeśli nie dochodzi napięcie, oczywiście po sprawdzeniu bezpiecznika, można wyjąć panel klimy a z niego wtyczkę, wtedy miernikiem sprawdzamy czy na jednym z 2 kabli mamy napięcie, jeśli tak... mostkujemy oba a wtedy mamy możliwość sprawdzenia ponownie czy pokazało się nam 12V na szybie...
można również sprawdzić czy mamy pełne 12V, podłączając jakąkolwiek żarówkę między styki szyby, najlepszy jest specjalny próbnik z żarówką, którego nie zastąpi żaden, nawet najnowszy miernik
EDIT....
WARTO sprawdzić czy kostka podająca zasilanie na panelu klimy jest dobrze wciśnięta, ja miałem tak że również padło mi ogrzewanie a okazało się, że ktoś (mechanik, poprzedni właściciel??) musiał wyciągać panel i nie docisnął mi kostki...