znalazłem troszkę czasu więc podzielę się z wami moimi gruzami
Na osiemnastke rodzice sprezentowali mi sete napedzie quattro z AAH pod maska
,
,idealne autko dla mlodego kierowcy.
pół roku później (listopad 2012) natrafiła się okazja aby zakupić coś młodszego szukałem tylko i wyłącznie w Quattro i wypadło na audi a6 c5 i tym razem z tą wadliwą jednostką AKN. Autko przyjechało na lawecie, po generalnym remoncie silnika odpaliło za pierwszym razem. Kilka miesięcy później posypała sie skrzynia automatyczna tiptronic i ze wzgledu na koszt naprawy automatu dwukrotnie taniej wyszlo wsadzic manualna skrzynie
Przesiadając się z setki z 92r która nie była wcale taką biedną wersją do a6 z 00r człowiek nie mógł nacieszyć oczu wszystko podświetlane, mnóstwo przycisków guziczków można dostać oczoplonsu
Autko wyglądało tak :
,
,
Na lato 2013 plan był aby zakupić większe koło i opuścić jeszcze mimo ze autko stało na sportowym zawieszeniu od s-line -22mm
w maju wpadło koło audi s-line
,i dodatkowo blenda USA od wersji poliftowej (byłem zmuszony do przerejstrowania auta ze wzgledu na nasze cudowne przepisy ktore nie pozwalaly mi wyrobic kwadratowej rejestracji na tamtych numerach)
,W sierpniu trafiłem na okazję K&W variant 2 i nie mogłem jej przepuścić :

roznica seria & gwint

cała rodzinka w komplecie

Listopad po mału nadchodzi zima wieć trzeba było zaopatrzyć się w jakieś zimóweczki, wpadłem na pomysł aby zakupić 18 na niskim profilu i pomalować je na kolorek który nie przejedzie obojętnie przez ulice
BBS Avantgarde
,
,
dobór kolorów był wybrany świadomie i cel został osiągnięty nie brakowało usmiechów i podziwu ze strony innych uzytkownikow i przechodniow

na autko prezentowało się to nastepująco
,
,
,
zimowe zabawy jednak sprawiły ze dwa miesiace później jedna z felg ucierpiala ale bez ruszania dotrzymala do konca zimy

przyszedł marzec i trzeba było się zaopatrzeć w nowe graty m.in. zólte halogeny, nowiutkie felgi na lato 18 z audi r8 + oponki contisport 2 z homologacja porshe, tyl lampy poliftowe , lusterka poliftowe ,zaroweczki xenon 8000k , i kierunki ala usa - jestem na etapie rezania kierunkow:
,
,
, oczywiście od razu trzeba było spasować i tak jak myslalem bez dystansow sie nie obyło 20mm przod i 25mm tyl.

full red

8,5 oponka 215/40 i 10,5 oponka 225/40

w czasie ogarniania opon autko odstawilem do lakiernika malowany caly samochod na delikatnie inny odcien (okazalo sie ze audi byla wczesniej cala malowana na inny odcien srebrnego teraz prezentuje sie w kolorze lakieru w jakim wyszla z salonu)
,a tak po malowaniu przy okazji usunąłem relingi dachowe i zamontowałem lusterka poliftowe

a tak prezentuje się na chwile obecną lato 2k14

POSTOJÓWKI USA/EUR wszystko na przełączniku pod kierownicą
fot. QuentinJeszcze pare fotek z innej sesji

Wpadła dokłądka od leona cupry

i skrecilem ori kamber z tylu na maxa zeby pochylic kolo tzw negatyw w przyszlosci bedzie okolo 9 stopni docelowo ale poki co jest ori okolo 1,5 moze 2

jeszcze troszke tyl pojdzie w dol
juz kiedys z nudow podpialem sie pod oryginalna wiązkę naglosnienia bose aby dorzucic piecyk z glosnikiem

pewnie wystarczy na rok i trzeba bedzie dac cos jeszcze
Troche niusów :D
wzkam zostaje juz raczej na długo ale do niego wpadł nowy głosniczek Crunch Ground Pounder 15D2 ktory potrzebuje reanimacji (wymiana cewki) juz niedlugo bedzie napierdzielac bassem ! :D
ostatnio zmieniłem pompe wspomagania bo słuchac bylo ja juz z daleka i po malu kończya swoje zywota

od ostaniego czasu zrolowałem nadkola i posadziłem jeszcze przód 2cm nizej
Dwa tygodnie temu postawiłem samochód u kumpla Oskara ktory zajmuje sie regeneracja i ogolnie przerabianiem lamp

i jeszcze pare fotek z ostaniej imprezy Najt Pała - Runda bonuswa

na zdjęciach z a4 kolegi :D
juz niedługo c5 kończy swój sezon i po mału przymierzam sie do ogarniecia setki na zime ! bójcie sie ! zdjecia niebawem
przytargalem swoja setke znow do olsztyna
sprzeglo nowe juz siedzi teraz czas na uszczelniacze i nowe zawieszenie
a oto efekt trzech romantycznych wieczorow spedzonych z moja dziewczyna w garazu
w trakcie pracy

efekt koncowy

dzieki TOMKOM1 za graty do setki niedlugo pewnie wpadne na kolejne zamowienie :D tymczasem wczoraj odbyl sie spocik spontanik na ornecie i grzechem bylo by nie pojechac juz prawie skonczonym gruzem na zime :D poszukuje obecnie szerokiej stali i heja
myk i foteczki :D

a tu jak jakies biedne a4 wzorowane na s/rs4 zostaje w tyle hehe :D myk

Kilka foteczek odkopanych z ubieglego sezonu
tutaj w porownaniu z mamuśki a6
tu jeszcze z imprezy na Lotnisku na dajtkach w Olsztynie
i jeszcze takie ooo myk

Witamy sezon 2015
tak sie teraz prezentuje

a tutaj wlasnie widac jak ladnie tarla polos o sprezyne ostatecznie sprezyne szlak trafil a polos pekla w pol :D

jeszcze pare fotek z tego sezonu