Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

G13 zamiast Dynagel/Prestone ??

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
albundyV6

G13 zamiast Dynagel/Prestone ??

Post autor: albundyV6 » 08 gru 2014, 23:59

Witam. Koledzy krótko i na temat bo już późno jest :(
A wiec niedługo zamierzam wymienić rozrząd razem z termostatem (130 zł w aso zgroza, No ale polecacie to kupie) i płynem chlodniczy mi tu jest mój problem ponieważ chciałem odrazu kupić w aso przy okazji kupna termostatu ale z rozmowy telefonicznej dowiedziałem sie ze teraz jest w sprzedaży tylko płyn G13 a ja mam fabrycznie wymagany G12. Gość w Aso Vw powiedział mi ze ten G13 jest mieszalny z G12 a nawet G11 :shock: . Szczerze ja nie chce eksperymentować na mojej oooo wynalazków wiec tu moje pytanie Dynagel 2000 czy Prestone ?? Interesuje mnie gotowy płyn do zalania nie koncentrat ;) a co ogólnie myślicie o tym całym G13?? bo jak wiadomo w aso tez polecają zalewanie płynem wspomagania G00400 (syntetyk) zamiast G00200 (minerał) co skutkuje nie przyjemnosciami w układzie wspomagania <wnerw>

Do układu w moim silniku ile wchodzi płynu ?(chce całkowicie wymienić płyn)
Moje auto to A6 C5 2,4 V6 165 km silnik AGA

Jestem swiezak wiec proszę o pomoc (nie chce ładować jakiegoś shitu) :]

Awatar użytkownika
yaszczur
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: yaszczur » 09 gru 2014, 00:28

albundyV6 pisze:razem z termostatem (130 zł w aso zgroza, No ale polecacie to kupie)
Termostat Wahler, który szedł na pierwszy montaż jest dostępny w każdym sklepie motoryzacyjnym za około 75zł, chyba nawet w InterCars'ie widziałem w podobnej cenie.
albundyV6 pisze:i płynem chłodniczym i tu jest mój problem ponieważ chciałem od razu kupić w aso przy okazji kupna termostatu, ale z rozmowy telefonicznej dowiedziałem sie ze teraz jest w sprzedaży tylko płyn G13 a ja mam fabrycznie wymagany G12
Koncentrat FEBI G12 można kupić bez najmniejszego problemu, około 30zł/1,5l

Nie ma co, na siłę szukać sobie problemów i ładować kasę w ASO :)
Ps. zmień auto w profilu z S6 na A6 ;)
Pozdrawiam...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl