[A6 C6] Po włożeniu kluczyka nie odblokowuje kierownicy
-
- Forum Audi A6 / A7
witam jest to moj pierwszy wpis na tym forum moj blad jest podobny do opisywanego w tym temacie moze napisze cala historie od poczatku koniec pracy 6 rano otwieram auto wkladam kluczyk jest tak jak by cos odbloowalo nie wiem czy to jest odblokownie kierownicy przekrecam dalej i nic cofam kluczyk drugi raz i odpalilo do domu spac wstaje o 13 jade na zakupy wszystko ok jak zawsze wracam i ta sytuacja co rano tylko ze za drugim razem nie pomoglo. radio dziala ledy swieca lampki w srodku tez ale kontrolki zadne pomyslalem ze moze akumulator kolega podjechal busem na kable pocodzil troche ale nic odlaczylem akumulator na 20min i nic auto sie otwiera i zamyka z kluczyka zadzownilem po pomoc drogowa aa ( auto jest w uk ) podjechal gosciu tez myslal ze akumulator ale nie popodlaczal komputery itd i nagle cos poruszal w bezpiecznikach tych kolo kieorwnicy i kontrolki sie zapalily ale nie odpalil zadzownil do kogos z audi i powiedzial mu ze jakis komputer wazny poszedl koszt ok 600f plus zaprogramowanie ale to nie koniec przygody mowi zeby poczekac na lawete ok czekamy podjezdza a ten mowi ze nie wciagnie bo jest na pozycji p i nie moze go wciagnac bo moze skrzynie popsuc mowi ze zadzwoni i przyjedzie taka co za kola ja wciagnie do gory czekamy dalej przyjezdza jakis gosciu astra otworzyl schoweg w bagazniku ten po prawej stronie cos robil o odpalil normalnie fure potem zgasil nie mogl odpalic poszedl do tylu i znowu odpalil ale mowi ze cos jest do roboty to odpalony na lawete zrzucilismy u mechanika podlaczyl pod kompa odstawilismy pod plot gasi go zamyka drzwi wchodzi odpala gasi odpala i tak z 20 razy tak jak by wszystko ok pomyslalem ze to moze cos sie zawiesilo wrocilem do domu po pol dnia pod znakiem zapytania na drugi dzien rano ide zobaczyc i zero sory ze tak sie rozpisalem ale troche sie dzialo
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
kolega a z czego ten ładny opisik i fotka kolorowa?0x4B25A pisze:Na przyszłość:michu21bydg pisze:nie wciagnie bo jest na pozycji p i nie moze go wciagnac
[url=http://images46.fotosik.pl/2061/e8956bf6f94ab689m.jpg]Obrazek[/URL]
nowa elsa czy coś...

-
- Forum Audi A6 / A7
witam
Uporalem się z tym. Zdejmujemy plastik pod kolumną. Nie trzeba wymieniać blokady. Wystarczy podpiąć komputer, skasować błąd. Nastepnie odpiac kostkę z 3 kabelkami dająca zasilanie. Są to 2 plusy i jeden minus. Jeden plus daje zasilanie na całe auto a drugi daje zasilanie tylko na blokadę. Gdy go odlaczymy spowodujemy ze blokada będzie cały czas nieaktywna. Sądzę że jest to dobry i tani sposób. Godzina roboty i problem rozwiązany
Uporalem się z tym. Zdejmujemy plastik pod kolumną. Nie trzeba wymieniać blokady. Wystarczy podpiąć komputer, skasować błąd. Nastepnie odpiac kostkę z 3 kabelkami dająca zasilanie. Są to 2 plusy i jeden minus. Jeden plus daje zasilanie na całe auto a drugi daje zasilanie tylko na blokadę. Gdy go odlaczymy spowodujemy ze blokada będzie cały czas nieaktywna. Sądzę że jest to dobry i tani sposób. Godzina roboty i problem rozwiązany
Aurelian
- Wawrzon
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wacek
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
i u mnie wystapil ten problem wczoraj. dziala tylko mmi, brak zaplonu. podlaczylem vcds, blok 05 Start i usunalem bledy choc latwo nie bylo. odczytal blok dopiero po wyjeciu calkowitym kluczyka ze stacyjki. auto odpalilo bez problemu. pozniej zastosowalem sie do rady kolegi powyzej ariani. wypialem kabel + we wtyczce )ten najbardziej z brzegu u mnie) odpowiedzailny za modul i blokada w ogole przesatala pracowac. bledow brak auto lata bez kosztow.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam panów. zwracam sie do was z wielką pomocą. Problem polega na tym że dziś chciałam przypalić auto i po włożeniu kluczyka do stacyjka i przekręceniu go na zapłon nic wogule nie reagóje naprawdę nic. Co zaopserwowalem rygiel kierownicy jest odblokowany cały czas nie da się nawet zablokować. Jak przekrecam kluczyk na zapłon i wracam powrotem na zero to slychactakie kliknięcie jak by rygiel chciał się zablokować ale to nie działa bo wyciągam kluczyk i mogę kręcić kierownicą.
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
-
- Forum Audi A6 / A7