[A6 C5 AVANT] Problem z kodowaniem kluczyka,błąd BREMS LICHT
[A6 C5 AVANT] Problem z kodowaniem kluczyka,błąd BREMS LICHT
Witam panowie serdecznie zaczne od pierwszego problemu :
1. Próbowałem VCDS zakodować kluczyki bo nie otwieraja mi z pilota, próbował elektromechanik i żadnemu z nas się to nie udało. Powiedział ze może mi założyc za 250zł otwieranie z pilota;/ ale ja chce żeby było ori. I teraz się zastanawiam dlaczego nie moge tego zakodować? Czy możliwe że jest to wina tego że nie działa mi oświetlenie drzwi kierowcy, nie zapala się lapka jak otworze drzwi kierowcy? Czy winowajcą tego że nie moge zakodować moze byc mikrostyk w zamku? i Czy da się go wymienić?
2. Na FIS-ie wywala mi BREMS LICHT i podejrzewam że to jest wina 3-ciego stopu, bo totalnie mi umarł, jak działał to nie miałem tego błedu. I gdzie szukać przyczyny? w kablach? czy w samym stopie? Proszę o jakieś rady.
1. Próbowałem VCDS zakodować kluczyki bo nie otwieraja mi z pilota, próbował elektromechanik i żadnemu z nas się to nie udało. Powiedział ze może mi założyc za 250zł otwieranie z pilota;/ ale ja chce żeby było ori. I teraz się zastanawiam dlaczego nie moge tego zakodować? Czy możliwe że jest to wina tego że nie działa mi oświetlenie drzwi kierowcy, nie zapala się lapka jak otworze drzwi kierowcy? Czy winowajcą tego że nie moge zakodować moze byc mikrostyk w zamku? i Czy da się go wymienić?
2. Na FIS-ie wywala mi BREMS LICHT i podejrzewam że to jest wina 3-ciego stopu, bo totalnie mi umarł, jak działał to nie miałem tego błedu. I gdzie szukać przyczyny? w kablach? czy w samym stopie? Proszę o jakieś rady.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: Inne
- Rocznik: 2019
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
1.A te piloty nigdy nie działały? Jakie masz piloty - z dwoma przyciskami? Bo chyba takie w 98 roku były. Jaki numer sterownika po zalogowaniu się do 35? Zaglądaliście w sam moduł czy nie zalany np?
Jak wejdziesz w 35 -central locks i blok pomiarowy 007 co masz w grupie 3?
Tam są 4 cyfry które symbolizują miejsce na pilota: np. 1100 dwa piloty w dwóch miejscach
W grupie 1 pokazuje cyfry po naciśnięciu danego pilota: 0 - klucz niezaadpatowany , 1,2,3,4 - klucz zaadaptowany i pokaże na którym miejscu
2. Ja bym wyciągnął 3 stop i sprawdził go wpinając do źródła 12 V
Tam są 4 cyfry które symbolizują miejsce na pilota: np. 1100 dwa piloty w dwóch miejscach
W grupie 1 pokazuje cyfry po naciśnięciu danego pilota: 0 - klucz niezaadpatowany , 1,2,3,4 - klucz zaadaptowany i pokaże na którym miejscu
jutro będe wyciągał 3stop i sprawdze co i jak, nie wiem za bardzo jak się dostać do niego żeby nic nie uszkodzic. Jakieś rady?bendzji pisze:1.A te piloty nigdy nie działały? Jakie masz piloty - z dwoma przyciskami? Bo chyba takie w 98 roku były. Jaki numer sterownika po zalogowaniu się do 35? Zaglądaliście w sam moduł czy nie zalany np?
Odkąd kupiłem samochód piloty nie działały, gość powiedział mi że baterie padły więc wymieniłem nie działały, postanowiłem zakodować i się nie udało żadnym sposobem. Piloty z trzema przyciskami Lock, bagażnik , unlock. Jutro sprawdze numer sterownika bo nie pamiętam.
Pod dywanikiem sucho jak pieprz, nr sterownika 4B0 962 258 D
tutaj masz to co pokazuje Blok 007 :
i jeszcze błędy:
VAG-COM Version: Release 409.1-US
Control Module Part Number: 4B0 962 258 D
Component and/or Version: Zentralverriegelung D32
Software Coding: 04673
Work Shop Code: WSC 02325
6 Faults Found:
01366 - Opened Due to Crash Signal
35-00 - -
01559 - Drivers Door
58-10 - Can't Lock - Intermittent
01561 - Left Rear Door
59-00 - Can't Unlock
01562 - Right Rear Door
59-10 - Can't Unlock - Intermittent
01561 - Left Rear Door
61-00 - Won't De-Safe
01562 - Right Rear Door
61-10 - Won't De-Safe - Intermittent
ten pierwszy to przez to ze testowalem airbaga Vagiem.
tutaj masz to co pokazuje Blok 007 :
i jeszcze błędy:
VAG-COM Version: Release 409.1-US
Control Module Part Number: 4B0 962 258 D
Component and/or Version: Zentralverriegelung D32
Software Coding: 04673
Work Shop Code: WSC 02325
6 Faults Found:
01366 - Opened Due to Crash Signal
35-00 - -
01559 - Drivers Door
58-10 - Can't Lock - Intermittent
01561 - Left Rear Door
59-00 - Can't Unlock
01562 - Right Rear Door
59-10 - Can't Unlock - Intermittent
01561 - Left Rear Door
61-00 - Won't De-Safe
01562 - Right Rear Door
61-10 - Won't De-Safe - Intermittent
ten pierwszy to przez to ze testowalem airbaga Vagiem.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
viewtopic.php?t=60780
poczytaj ten temat i sprawdź wg. instrukcji moduł zamka, ale po tym co napisałeś wnioskuję, że masz uszkodzony mikrostyk i to zaburza możliwość zakodowania kluczyka. mam u siebie taki sam problem i kombinowałem na różne sposoby. dowiedziałem się, że właśnie to może być powodem tej przypadłości
poczytaj ten temat i sprawdź wg. instrukcji moduł zamka, ale po tym co napisałeś wnioskuję, że masz uszkodzony mikrostyk i to zaburza możliwość zakodowania kluczyka. mam u siebie taki sam problem i kombinowałem na różne sposoby. dowiedziałem się, że właśnie to może być powodem tej przypadłości
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2016
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
-
- Forum Audi A6 / A7