Buczenie z przodu auta na D i R.
-
- Forum Audi A6 / A7
Buczenie z przodu auta na D i R.
Witam ostatnio podczas jazdy zauważyłem dźwięk dochodzący z przodu auta na postoju gdy miałem bieg D. Na N znika, ale na R znów się pojawia i na P też go nie ma. Podejrzewam przeguby napędowe, jakby co mam napęd bez Q. Macie inne pomysły czy dobrze kombinuje?
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wszystko zależy co dla Ciebie oznacza "buczenie" a jak inni to postrzegają. "Buczenie" wg mnie może oznaczać że jak zapniesz D lub R i trzymasz auto na hamulcu to silnik jest bardziej obciążony i może wydawać taki dźwięk i jest to jak najbardziej normalne.
Jeśli jednak dźwięk ten na zapiętych biegach bardziej przypomina metaliczne tarcie i zlokalizowane jest "na oko" na łączeniu silnika i skrzyni to na 99,9 % obstawiam rozj...any konwerter (wiem z autopsji
)
Pzdr
Jeśli jednak dźwięk ten na zapiętych biegach bardziej przypomina metaliczne tarcie i zlokalizowane jest "na oko" na łączeniu silnika i skrzyni to na 99,9 % obstawiam rozj...any konwerter (wiem z autopsji

Pzdr
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
-
- Forum Audi A6 / A7
No właśnie, trudno przekazać dźwięk słowami
Jeszcze mogę dodać, że ten dźwięk nie jest ciągły tylko pulsacyjny. Ten dźwięk na pewno z prawej strony jest i nie ma brzmienia metalicznego, a raczej wibracyjny.
Takie pytanko jeszcze, ile może kosztować dynamiczna wymiana oleju w skrzyni tip? I Ile oleju wchodzi do układu?
Dzięki.

Takie pytanko jeszcze, ile może kosztować dynamiczna wymiana oleju w skrzyni tip? I Ile oleju wchodzi do układu?
Dzięki.
Koszt wymiany to zależy do kogo pojedziesz i czy będzie chciał i umiał dynamicznie wymienić, a pojemność to ok 6,5 litra przy wymianie i ok 9 litrów na suchą skrzynię 5HP19 bo taką powinieneś mieć.
Pzdr
Pzdr
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem