Dziwnie działajaca klimatyzacja
Dziwnie działajaca klimatyzacja
Witam
Zakupiłem audi A6 14 października i od początku coś było nie tak z klima, niby wszystko działa jak powinno ale nie do końca... jakbym nie ustawił temperatury to jest albo zbyt chłodno albo zbyt gorąco, nawiew też wariuje bo 3 nawiewy wala lodem, a ten od kierowcy mega gorącym powietrzem, raz zdarzyło sie odwrotnie, ten od szyby po stronie pasażera walił gorącym powietrzem jak szalony a reszta lodem. Miał ktoś może taka sytuacje?
I jeszcze jedno co mi sie nie podoba, bardzo dużo wody wycieka mi z pod silnika po prawej stronie, wiem że klima skrapla wode i zawsze jest, ale u mnie wydaje się że przesadnie, mega kałuże sie robią.
Zakupiłem audi A6 14 października i od początku coś było nie tak z klima, niby wszystko działa jak powinno ale nie do końca... jakbym nie ustawił temperatury to jest albo zbyt chłodno albo zbyt gorąco, nawiew też wariuje bo 3 nawiewy wala lodem, a ten od kierowcy mega gorącym powietrzem, raz zdarzyło sie odwrotnie, ten od szyby po stronie pasażera walił gorącym powietrzem jak szalony a reszta lodem. Miał ktoś może taka sytuacje?
I jeszcze jedno co mi sie nie podoba, bardzo dużo wody wycieka mi z pod silnika po prawej stronie, wiem że klima skrapla wode i zawsze jest, ale u mnie wydaje się że przesadnie, mega kałuże sie robią.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Boox222, Z klimy nie ma co przeciekać, ponieważ nie jest 'chłodzona' wodą. Tam idzie gaz i jeśli nie ubywa ci płynu chłodniczego to najzwyczajniej w świecie to jest po prostu skroplona woda z powietrza - z parownika. Ogólnie jeśli masz zrąbanego klimatronika albo czujnik jakiś leży, to może sprężara zasuwać naokrągło na najwyższym parametrze - co równa się dużej ilości skroplonej wody 

Dobra teoria i chyba słuszna, no nic, postaram sie do weekendu ogarnać kabel i sprawdzić błedy bo bez tego nic wiecej nie wymyślimy. A jeszcze jakby mi ktoś powiedział ile panel klimatronika jak cos bedzie mnie kosztował ?mrporpoise pisze:Boox222, Z klimy nie ma co przeciekać, ponieważ nie jest 'chłodzona' wodą. Tam idzie gaz i jeśli nie ubywa ci płynu chłodniczego to najzwyczajniej w świecie to jest po prostu skroplona woda z powietrza - z parownika. Ogólnie jeśli masz zrąbanego klimatronika albo czujnik jakiś leży, to może sprężara zasuwać naokrągło na najwyższym parametrze - co równa się dużej ilości skroplonej wody