wystarczy sprawdzić czy przytrzymując przycisk na centralce podczas odpalania odpali od razu na gazie. powinno tak być bo to awaryjne odpalanie jak wcześniej napisała koleżanka.
jeśli jednak nie da się to odłącz aku na pół godziny i zakręć butlę lpg. wtedy korekty ustawią się na nowo pod benzynę i jak będzie ok to winna jest instalacja.
jeśli jak piszesz jeździłeś bez gazu ale nie wykasowałeś korekt to nie będzie żadnej różnicy bo w pamięci pozostają nieprawidłowe wartości według których dawkowane jest paliwo
[AGA 2.4 165 KM] Przepustnica,a problem z odpalaniem silnika
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
grzałka, dzięki, serio obstawiam, że coś jest na rzeczy. Bo tak jak wspominałem, to pierwsze auto z gazem i oprócz tej przepustnicy to wszystko inne w aucie jest ok i serio nie pomyslałem o tych wtryskach.
Swoją drogą od kilku dni pojawia się taki zapach po dłuższym kręceniu - pachnie trochę jak benzyna ale nie do końca. Dodam tylko, że układ szczelny i nie ma wycieków.
Swoją drogą od kilku dni pojawia się taki zapach po dłuższym kręceniu - pachnie trochę jak benzyna ale nie do końca. Dodam tylko, że układ szczelny i nie ma wycieków.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-