[AGA 2.4 165 KM] Przepustnica,a problem z odpalaniem silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
[AGA 2.4 165 KM] Przepustnica,a problem z odpalaniem silnika
Cześć,
1.
Czy ktoś z Was orientuje się jaki numer ma przepustnica? Ostatnim razem jak wyciągałem to nie zapisałem sobie i czy oszczędzi mi ktoś roboty i pomoże?
Z góry dzięki!
2.
Czy uszkodzona przepustnica może mieć wpływ na odpalanie na zimnym i ciepłym silniku? Raz mi pali, raz nie. Z elektryką wszystko ok. Przepustnica itd czyszczona i po adaptacji i dalej wywala błąd pod komputerem.
[ Dodano: 2014-10-09, 12:28 ]
Numer przepustnicy ustalony. Za chwilę do mnie dotrze i dalej pozostaje pytanie czy nowa przepustnica uleczy problem z odpalaniem?
1.
Czy ktoś z Was orientuje się jaki numer ma przepustnica? Ostatnim razem jak wyciągałem to nie zapisałem sobie i czy oszczędzi mi ktoś roboty i pomoże?
Z góry dzięki!
2.
Czy uszkodzona przepustnica może mieć wpływ na odpalanie na zimnym i ciepłym silniku? Raz mi pali, raz nie. Z elektryką wszystko ok. Przepustnica itd czyszczona i po adaptacji i dalej wywala błąd pod komputerem.
[ Dodano: 2014-10-09, 12:28 ]
Numer przepustnicy ustalony. Za chwilę do mnie dotrze i dalej pozostaje pytanie czy nowa przepustnica uleczy problem z odpalaniem?
-
- Forum Audi A6 / A7
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
ten błąd oznacza że trzeba wyczyścić przepustnice ale u mnie ona jest czysta i zaadoptować się nie da
gdzieś tu na forum czytałem że przepustnica nadaje się do wymiany bo jakiś nastawnik niskich obrotów czy coś się wysrał i nie da się z tym nic zrobić już...
ja narazie mam kupę innych wydatków w aucie a to w jeździe nie przeszkadza to narazie tego nie robię![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

ja narazie mam kupę innych wydatków w aucie a to w jeździe nie przeszkadza to narazie tego nie robię
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
_________________________________ Audi Quattro______________________________
-
- Forum Audi A6 / A7
Podepnę się pod temat, bo mam podobne objawy. To znaczy mam problem z odpalaniem autka - muszę długo kręcił aby zapaliło.
Nie zawsze i nie ma znaczenia czy zdążyło już złapać temperaturę, czy próbuję odpalić go rano. Raz odpali normalnie, a za drugim razem muszę go kręcić ... Strasznie denerwująca sprawa.
Wydaje mi się, że problem z rozruchem nasilił się po odkręceniu przepustnicy, to znaczy wcześniej też było ciężko, ale nie tak jak teraz ..... Macie jakieś pomysły ? Błędów żadnych nie wywala.
Acha dodam tylko że pacjent to -> A6 2.4 BDV
Nie zawsze i nie ma znaczenia czy zdążyło już złapać temperaturę, czy próbuję odpalić go rano. Raz odpali normalnie, a za drugim razem muszę go kręcić ... Strasznie denerwująca sprawa.
Wydaje mi się, że problem z rozruchem nasilił się po odkręceniu przepustnicy, to znaczy wcześniej też było ciężko, ale nie tak jak teraz ..... Macie jakieś pomysły ? Błędów żadnych nie wywala.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
sprawdź szczelność układu dolotowego, czujnik temperatury, wydajność pompy paliwa ktoś jeszcze pewnie coś dopiszejarek1 pisze:Podepnę się pod temat, bo mam podobne objawy. To znaczy mam problem z odpalaniem autka - muszę długo kręcił aby zapaliło.
-
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
wykluczyłeś lpg? dużo tematów o tym na forum. zła regulacja lub zużyte wtryskiwacze mają duży wpływ na pracę silnika na benzynie. spróbuj odpalać tylko na lpg i zobacz czy tez będą problemy, potem wykasuj korekty, zakręć butlę i pojeździj na samej beniemichal_bst pisze:jarek1, no mam tak samoŚwiece, rozrusznik itd ok. Czasem rano pali na dotyk, czasem trzeba kręcić, czasem na ciepłym na dotyk i czasem trzeba kręcić.
-
- Forum Audi A6 / A7
grzałka, dzięki za podpowiedź. 
Co do odpalania na LPG - to nie bardzo wiem jak to zrobić bo u mnie z automatu odpala na benie i po chwili załącza się gaz.
W każdym razie tak sobie przypomniałem, że ze dwa dni bez gazu jeździłem i miałem ten sam problem.
Ale!
Wszystko obadam. Podjadę do gazownika i się zobaczy.

Co do odpalania na LPG - to nie bardzo wiem jak to zrobić bo u mnie z automatu odpala na benie i po chwili załącza się gaz.
W każdym razie tak sobie przypomniałem, że ze dwa dni bez gazu jeździłem i miałem ten sam problem.
Ale!
Wszystko obadam. Podjadę do gazownika i się zobaczy.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Jeśli masz STAG-a to włącz zapłon, przytrzymaj guzik od przełączania benzyna/gaz i odpal. To jest awaryjne odpalanie na gazie, jeśli w ten sposób odpalisz auto, to dopóki nie zgasisz silnika, nie przełączysz na benzynę.michal_bst pisze:Co do odpalania na LPG - to nie bardzo wiem jak to zrobić bo u mnie z automatu odpala na benie i po chwili załącza się gaz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna