Witam.
Czy ma ktos u siebie filtr valeo ( badz mann ) weglowy? Czy rozni sie on czyms od oryginalnego?
Pytam,gdyz chcialem wymienic filtr i zamontowalem mann filter,niestety pomylilem symbole i kupilem bez wegla - po pierwsze przepuszczal wszystkie zapachy a po drugie byl wyraznie slabej jakosci,w porownaniu do oryginalu.
Czy jest jakis zamiennik ktory dorownuje jakoscia oryginalowi? Porownywalem np. filtr powietrza mann do oryginalu i niestety jest gorzej wykonany z cienszej tkaniny.
[ A6 C5] filtr kabinowy
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Owszem, jest ! Knechtazes pisze:Czy jest jakis zamiennik ktory dorownuje jakoscia oryginalowi?

Jesli chodzi o Knechta to dotyczy to wszystkich filtrów, mozna smiało kupować. Chociaż zależy gdzie, bo kupiłem kiedyś w Inter Carsie a potem się okazało, że w ASO ori był kilka złotych taĂąszy <szok> Nie jest to jednak winą Knechta tylko cen IC

Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Jak na kabinowy to może być i Filtron, najwyżej szybciej wymienisz i tyle. ÂŻadnej szkody od tego nie będzie. Co do tego że tani to ostatnio widziałem w Norauto po 85 złotych, więc taki tani to nie jest (węglowy oczywiście). Nie pisałem o Filtronie, bo kolega azes jest z Antwerpii, więc raczej Filtrona ściągał z PL nie będzierobert229 pisze:azes, od dłuższego czasu kabinowy zakładam Filtrona i jestem zadowolony.Tani i dobry

Pisze ten temat,gdyz bylem w szoku jaka jest roznica w wykonaniu filtra mann a ori i zastanawialem sie czy wynika z tego,ze jest to filtr nie-weglowy czy nie-ori. Ori-grube wlokna,solidny,masywny.
Mann-cienki,papierowy.
To samo z filtrem powietrza-nie jest tak masywny jak ori,ale nie bylo az takiej roznicy jak przy kabinowym wiec zalozylem.
Chytry traci dwa razy
kupie ori nie bede znowu kombinowal,20e czy 30e to w sumie zadna roznica a w jakosci spora ( popatrzylem w necie na knecht weglowy tez nie wyglada tak jak ori).
Tak czy tak dziekuje za wypowiedzi i opinie,watpliwosci rozwiane,punkty dodane.
pozdro.
Mann-cienki,papierowy.
To samo z filtrem powietrza-nie jest tak masywny jak ori,ale nie bylo az takiej roznicy jak przy kabinowym wiec zalozylem.
Chytry traci dwa razy

Tak czy tak dziekuje za wypowiedzi i opinie,watpliwosci rozwiane,punkty dodane.
pozdro.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
azes, filtr węglowy jest kilkakrotnie grubszy niż niewęglowy. Tak w ogóle to ori dostaniesz tylko węglowy, innego w ETCE nie ma
Co do Knechta to nie mam zadnego interesu aby Ciebie namawiać na niego
, jak bedziesz miał okazję obejrzyj w realu, jak na mój gust wygląda solidniej niż ori. Jest bardziej sztywna ramka a materiał filtrujący mniej więcej taki sam. Solidność ramki przydaje się w przypadku konieczności wytrzepania filtra. Zdaję sobie sprawę, że brzmi to smiesznie, ale ostatnio w mojej okolicy trwaja prace dociepleniowe styropianem i muszę tak raz na tydzieĂą wytrzepać ze 2 garście kulek styropianu. Walę filtrem o koło i tyle
Pisze wyżej mniej więcej bo nie mam w tej chwili obu filtrów obok siebie a z pamięci nie mam żadnych detali które by wzbudzały nieufność
Oczywiście ori też będzie OK

Co do Knechta to nie mam zadnego interesu aby Ciebie namawiać na niego

Pisze wyżej mniej więcej bo nie mam w tej chwili obu filtrów obok siebie a z pamięci nie mam żadnych detali które by wzbudzały nieufność

Oczywiście ori też będzie OK

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7