tkn_kp pisze:Bardzo fajna A6, całkiem podobna do mojej Nie myślałeś o założeniu podłokietnika?
a dzięki
No myślę cały czas o podłokietniku. Tylko, że planów mam zbyt dużo żeby to wszystko wypisać.
Ale dziwię się, że nie było podłokietnika w serii
Strasznie niewygodnie mi się jeździ bo mam w innych domowych autach podłokietniki. Do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja
Co nowego:
*Nowy Akumulator 74Ah z dwuletnią gwarancją. (08.09.2014). :
*Usunięcie komunikatu o ograniczeniu prędkości w komputerze FIS. (08.80.2014). :
Proszę o pomoc.
Mam zamontowaną oryginalną instalację nawigacji w wyświetlaczu FIS. Zestaw z anteną, panelem sterowania obok ręcznego i czytnikiem płyt w bagażniku.
Dodatkowo zmieniłem język Navi z niemieckiego na angielski.
Posiadam również oryginalną płytę, ale chyba jest tam tylko niemiecka mapa, co widać z napisu na płycie. Ponadto wyświetla mi się komunikat ang. "off road" a czasami "off map", czyli moja lokalizacja (Polska) jest poza mapą - co ma sens.
Pytanie brzmi: czy istnieje płyta z Polską mapą? może nie być języka polskiego - chociaż sama mapa. W załącznikach zdjęcia płyty i książeczki, komunikat.
Skąd wziąć dobrą, Polską mapę?
-Niemiecki komunikat o braku płyty. (09.09.2014). :
-Niemiecki komunikat o odczytywaniu płyty. (09.09.2014). :
-Niemieckie Menu. (09.09.2014). :
-Zmiana języka na angielski. (09.09.2014). :
-Komunikat OFF ROAD. (10.09.2014). :
-Książeczka / instrukcja obsługi nawigacji. (10.09.2014). :
-Płyta nawigacji. (10.09.2014). :
Ostatnio zmieniony 29 gru 2015, 19:44 przez Pawel_7, łącznie zmieniany 6 razy.
Pawel_7 pisze:Pytanie brzmi czy istnieje płyta z Polską mapą? może nie być języka polskiego - chociaż sama mapa.
Jak najbardziej tak. Poszukaj na Chomiku są mapy PL-CZ 2012-2013 i PL-CZ 2013-2014
To super! ogromnie mnie to ucieszyło
A już myślałem, że do niczego ta Nawigacja... Czyli wystarczy włożyć odpowiednią płytę z Polską mapą, nic więcej?
Pewnie ważny jest tutaj sposób nagrywania... jest jakiś specjalny program czy schemat nagrywania?
Z góry dzięki za pomoc.
Tylko tak teraz mnie oświeciło, że te mapy są na pewno do RNS-D i RNS-E, a do Twojej nie jestem pewna poszukaj na chomiku, ja też wolną chwilą popatrzę
Zgłębiłem temat.
Audi rok 1997 więc posiadam BNS 3.X [nonDX]. Jest to stara wersja nawigacji z brakiem polskich map. Nowsza wersja to BNS 4.X [DX] z możliwością czytania polskich map.
Jako, że posiadam czytnik płyt w bagażniku to nie problem go wymienić.
Pytanie brzmi: czy po wymianie czytnika na nowy typ moja nawigacja w zegarach zmieni się automatycznie w wersję BNS 4.X [DX] z możliwością czytania polskich map ?
Na pewno ktoś już przerabiał ten temat,
Proszę o rady. z góry dzięki.
na tył lampy LED in-pro , podświetlenie tablicy led, niżej autko, skóra do środka i podłokietnik i jest wypas :D a i dokładki w kolor, OGÓLNIE wygląda ładnie i ładny kolor - prawie jak mój
A teraz prędko! Zanim dotrze do nas, że to bez sensu...
IreK_PV808 pisze:Sieeeemasz Pawel_7, , widzę że przykładny z Ciebie fan Audi nie jeden posiadasz S6 mógłby się tego uczyć .
Autko dbaj ,a na pewno odwdzięczy się bezawaryjną jazdą.
no dzięki kolego o Audi dbam aż do przesady
IreK_PV808 pisze:pisałeś o odblok v-max :shock: to ile Ty chcesz z tego wycisnąć???? :shock:
Rzadzu pisze:Mam wrażenie, że chodzi o wyłączenie "przypominajki" o przekroczeniu prędkości
otóż to to tylko usunięcie tego komunikatu o prędkości.
IreK_PV808 pisze:
madmajster pisze: niżej autko
Gleeeeeebaaaaaa !!
gleby nie planuję Chociaż jak stoję obok innych A6C5 to ewidentnie moja stoi niżej
madmajster pisze:na tył lampy LED in-pro , podświetlenie tablicy led, niżej autko, skóra do środka i podłokietnik i jest wypas :D a i dokładki w kolor, OGÓLNIE wygląda ładnie i ładny kolor - prawie jak mój
Dokładki w kolor pójdą na bank Podłokietnik to też pewnie kwestia czasu. In-pro i skóra to odległe plany, a led w rejestracji już są
dzieki, fajnie że się podoba
Z nowości:
-Milion poprawek i detali oraz kilka rzeczy ważnych m.in. :
*Wytłoczka na narzędzia w koło zapasowe. (06.09.2014). :
*Uchwyt/szczypce do bezpieczników. (06.09.2014). :
*Usunięcie jakiejś atrapy anteny z dachu. (06.09.2014). :
*Dociąłem uszkodzonych, gumowych "uszczelek" lamp. (06.09.2014). :
Nie wytrzymały próby czasu Po latach są jak z plasteliny )
Przed docięciem:
Po docięciu:
*Regeneracja przedniego i dwóch tylnych uchwytów na kubki. Przede wszystkim naprawiłem niewysuwający się uchwyt oraz drugi słabo wysuwający się. Zeszlifowałem także tę paskudną i porysowaną gumę ze wszystkich plastikowych obudów uchwytów. Na koniec pomalowałem te plastiki clarem, dla ładnego efektu. (07.09.2014). :
-Porysowana guma na ramce tylnych uchwytów na kubki:
-Porównanie obudów uchwytów, przed i po malowaniu (słabe zdjęcie - na żywo duża różnica) :
-Uchwyt na kubki po malowaniu (słabe zdjęcie - na żywo duża różnica) :
*Polakierowanie mocowań lusterek w czarny połysk. (12.09.2014). :
-Malowanie mocowań lusterek w czarny połysk - przed:
-Malowanie mocowań lusterek w czarny połysk - po:
*Polakierowanie kratek zderzaka w czarny połysk:
Malowanie kratek zderzaka w czarny połysk - przed. (12.09.2014). :
Malowanie kratek zderzaka w czarny połysk - po (1). (12.09.2014). :
Malowanie kratek zderzaka w czarny połysk - po (2). (20.09.2014). :
*Ogarnięcie niestabilnej rury dolotu powietrza do filtra. (20.09.2014). :
*Czarne ramki pod tablice rejestracyjne.
-Montaż sekwencyjnej instalacja LPG w dniu 17.09.2014, przy przebiegu 212 005,4 km.
Wolałem tego uniknąć, ale na benzynie nie potrafiłem jeździć tym autem ze średnim spalaniem niższym niż 13l/100km. Sporadycznie udało się uzyskać poniżej 10l, ale taka jazda mija się z celem. Ogólnie nie czuję żadnej różnicy pomiędzy PB a LPG. Auto jest dynamiczne tak jak przedtem.
Boli nie tylko to, że na plastikowej osłonie silnika zrobione są otwory
Na pocieszenie dodam, że butla oczywiście w kole, a wlew oczywiście schowany pod klapką
Przełącznik chwilowo jest widoczny, ale jak oswoję się z instalację to może ukryję go np. w półeczce pod kierownicą
Pod maską:
Butla:
Przełącznik:
-Rejestracja auta też jest już za mną<lol>
Wybaczcie, że tak mało zdjęć na 1stronie, ale chcę dopracować auto i wtedy zrobić jakąś sesję Może jutro wrzucę jakieś zdjęcia Audi w pełnej okazałości.
[ Dodano: 2014-09-22, 08:53 ]
Kolejne nowości:
*Nasmarowanie wieszaków/uchwytów nad drzwiami. (21.09.2014). :
*Czyszczenie przełącznika blokady otwieranie tylnych szyb. (21.09.2014).
Zauważyłem, że przyciski szyb w tylnych drzwiach nie działają. Od razu pomyślałem o włączonej blokadzie otwierania tylnych szyb. Jednak blokada było wyłączona. Okazało się, że tylne przełączniki działają tylko podczas gdy przytrzymuję przycisk blokady. Z forum dowiedziałem się, że pomoże zwykłe czyszczenie styków w przełączniku - i pomogło Wystarczy delikatnie wyjąć panel z plastikowej ramki a następnie pociągnąć do góry przełącznik i zetrzeć stary osad i smar.
*Zeszlifowanie kolejnego elementu z tej pociętej gumy - tym razem ramka przełączników szyb. Jak zrobię na "gotowo" to wrzucę zdjęcie z efektem końcowym. (21.09.2014). :
*Naklejka rejestracji (po zerwaniu i wyczyszczenie śladów po starej naklejce) wreszcie naklejona. (21.09.2014). :
+Zdjęcia:
Nowa rejestracja z nowym podświetleniem - LED. (21.09.2014). :
Jakieś zdjęcie Audi z profilu. (21.09.2014). :
Ostatnio zmieniony 02 sie 2015, 15:50 przez Pawel_7, łącznie zmieniany 8 razy.
o kurde - zazdroszczę wyglądu Twojego silnika
Na moim zdjęciu nie ma osłony akumulatora dlatego jest to przesadzone, ale faktycznie wtryski mam na wierzchu
na pociesznie dodam, że wlew jest schowany pod klapką, a przełącznik też będzie ukryty.
tylko te wtryski...
Masz może zdjęcie bez plastikowej obudowy silnika, żebym zobaczył gdzie ukryte masz wtryski?
Dzięki za zdjęcia
U mnie w podszyciu ukrył tylko komputer sterujący - STAG, który jest ładnie zakryty osłoną.
Reszta jest w komorze silnika
Obecnie najważniejsze dla mnie jest żeby instalacja działała tak dobrze jak do tej pory. Nie czuję zupełnie momentu zmiany pomiędzy paliwami. Ponadto wlew też jest niewidoczny.
Nawet nie miałem pojęcia, że można tak ładnie ukryć gaz (zakładałem pierwszy raz). Dlatego jak zaczną się wreszcie modyfikacje to oczywiście postaram się również pomyśleć o lepszym ukryciu gazu Osłona silnika to stosunkowo niski koszt - około 50zł więc kiedyś się pomyśli, mam bardzo dużo czasu