Siła wspomagania a rodzaj zawieszenia
Siła wspomagania a rodzaj zawieszenia
Mam u siebie w A6 zawieszenie 1BE czyli sportowe i wspomaganie chodzi mi dość ciężko od kiedy pamiętam. Porównywałem z kilkoma innymi Audi i tam chodzi lżej. Zastanawia mnie czy może to, że posiadam sportowe zawieszenie wpływa na to że wspomaganie chodzi ciężej? Pewnie to nie ma związku ale może ktoś z forumowiczów o czymś takim słyszał?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
mctomek84, ja choroba zapomniałem się zapytać w warsztacie. Jutro będę to też postaram się popytać ale faktycznie ten płyn warto wymienić.
Jeśli będziesz płukał zbiorniczek to koniecznie lekko go podgrzej - wtedy odejdą wszystkie syfy, które są przyklejone w zakamarkach. Samo płukanie na zimno ich nie usuwa - tak mi ktoś kiedyś podpowiedział i faktycznie po pierwszym płukaniu i po podgrzaniu i drugim płukaniu jeszcze wypadło trochę "tematu".
Jeśli będziesz płukał zbiorniczek to koniecznie lekko go podgrzej - wtedy odejdą wszystkie syfy, które są przyklejone w zakamarkach. Samo płukanie na zimno ich nie usuwa - tak mi ktoś kiedyś podpowiedział i faktycznie po pierwszym płukaniu i po podgrzaniu i drugim płukaniu jeszcze wypadło trochę "tematu".
-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie też chodzi ciężej kierownica - problem występuję odkąd mam a6.
Czasem jednak czuć, że idzie lżej w którąś stronę.
Zużyte wahacze wymienione.
Przy jeździe po granicie lub przy wjeżdżaniu lewym kółkiem na krawężnik słychać stuki z lewej przedniej strony więc u mnie to na pewno maglownica (poza tym mam luzy)
Czasem jednak czuć, że idzie lżej w którąś stronę.
Zużyte wahacze wymienione.
Przy jeździe po granicie lub przy wjeżdżaniu lewym kółkiem na krawężnik słychać stuki z lewej przedniej strony więc u mnie to na pewno maglownica (poza tym mam luzy)