Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Dziwny hamulec, jakby napompowany

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
matt4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Dziwny hamulec, jakby napompowany

Post autor: matt4 » 07 gru 2013, 18:12

Mam taki problem , że hamulec w moim allroadzie jest dziwny, gdy spokojnie delikatnie i sie go wciska, przy delikatnej jeżdzie jest to nieodczuwalne, ale przy mocnym kopnięciu w hamulec, jest taki efekt jakby było ciśnienie powietrza które stawia opór i dopiero jak zejdzie spod nogi to auto zaczyna hamować, trwa to ułamek sekundy coprawda, ale jednak opóÂźnia reakcję hamowania (wydaje mi sie że reakcja powinna być natychmiastowa)

porównać to mogę może do takiej pompki rowerowej której przy wsuwaniu nie da sie docisnąć od razu do końca, bo musi zejść powietrze przez ten mały otworek wylotowy, przy wolnym jej wsuwaniu oporu nie stawia

mam nadzieje że w miarę jasno to opisałem

jak już hamulce zaczną hamować, hamują ok

[ Dodano: 2014-01-14, 10:05 ]
Nikt nie spotkal sie z takim problemem?

Podcisnienie u mnie zasysa raczej prawidlowo.

To moze ktos opisze mi dzialanie serwa i czy jest tam jakis zaworek ktory sposzcza cisnienie przy nacisnieciu pedalu? Moze serwo do wymiany?

Awatar użytkownika
timoti26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: timoti26 » 06 wrz 2014, 17:43

Odświeżę temat mam ten sam problem w A6 2001r sedan. wymiana płynu odpowietrzenie hamulcy i pompy ABS zgodnie z opisem z forum nic nie daje. Nie mam pomysłu co z tym zrobić...

Dodatkowo mam ogromną prośbę do kogoś ze sprawnymi hamulcami o zmierzenie różnicy w wysokości między pedałem gazu a pedałem hamulca

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja