Zagór pisze: PS. Ładne auto , masz pewnie również webasto, ale może jeszcze nie zauważyłeś
Zagór, mógłbyś mnie oświecićbardzo proszę Dzięki za info i dobre słowa, Skrzyni nie ruszam zbieram pieniążki jak padnie to wrzucam manual a właśnie jak wygląda sprawa z manualem pasuje z TDI 6 biegowy od A4 B6 3.0 V6
Manual to chyba tylko od S6 podejdzie, a ze zmianą wcale nie tak kolorowo, kolejna sprawa to ile czasu spędzasz w mieście - bo ja sobie nie wyobrażam jazdy w korku takim autem z MT - ale ja sporo się kręce po W-wce
Webasto - w menu komputera będziesz miał opcję StandHeating czy coś w tym stylu.
No i z dołu widać, w osłonie silnika, przy kole od strony kierowcy wystaje dodatkowy wydech
Zagór pisze: Webasto - w menu komputera będziesz miał opcję StandHeating czy coś w tym stylu.
Niestety nie mam Menu chodzi ci o ten przycisk koło regulacji lusterek chyba że można jakoś inaczej wejść w opcje menu Hmmm muszę dokładnie obejrzeć auto od spodu, może to jest jak miałem w e39 dogrzewanie silnika, można łatwo doposażyć w pilot
Po mieście jeżdżę strasznie rzadko praktycznie w ogóle;)
[ Dodano: 2014-09-01, 15:20 ]
Jak na razie autko stoi i ma się dobrze przez ostatnie dni od kupna zrobione kilka rzeczy mianowicie
Oznaczone Lusterka
nauczony przygodą z poprzednimi Fotochromami że po prostu... dostają nóg i uciekają nie koniecznie w nocy ... Polecam wszystkim z Wrocławia i nie tylko ZNAKOWANIE LASEROWO a nie pistoletem na piasek .. koszt 50zł + VAT cena praktycznie taka sama jak za piaskowanie a efekt o niebo lepszy ..
Zakup oleju 2x4L z filtrem wleciała płyta z nawigacją na Polskę i Czechy ..
Czekamy na rozrząd i świece ..
Teraz kilka słów o autku dla tych których to interesuje, Ogólnie jestem zadowolony..
Granie mnie powala wszystkie Audio bmw z tego samego rocznika niszczy , paliwo szybciej znika niż w 525d jak na razie minimalne spalanie na trasie to ok 11-12l na Autostradzie wyszło ponad 15 cały czas 180-240 km/h ( Oczywiście na niemieckiej autostradzie )dźwięk jak i moc rekompensuje wszystko , Manual jeszcze raz manual jak dla mnie jest piętą Achillesową, może kiedyś zawita (ucina 1sek do 100km\h) ..... ale to w przyszłości,
po trasie mogę powiedzieć że nie czuje się prędkości (w porównaniu z moim e39 190KM i 410 NM ) 250km\h nie jest większym problemem, (początek 5 tego biegu ) jestem zadowolony z wyposażenia ma prawie wszystko co chciałem,
Orientacyjne ceny Filtr oleju Widoczny na zdjęciu ok 80-100zł Rozrząd ok 1400zł świece 350zł
Filtr powietrza Bosch 30zł Przeciwpyłkowy z aktywnym węglem 40zł Tragedii nie ma
z wymienionych części istnieją jeszcze tańsze ale .. bez przesady
Dziś mały psikus auto nie zapala ... rozładowany akumulator jutro go podładuję ...
Dziś pojechałem ESKĄ na stację zasięg 0..KM Zatankowałem, prawie 20l w zbiorniku, wsiadam uruchamiam machinerie .... rezerwa się pali zasięg ... 40Km nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać dotankowałem 10l rezerwa łaskawie zgasła tak sobie myślę co jest 30l w baku i zasięg lewo na 100Km , Ale po przejechaniu po mieście 15KM wskazówka od temperatury jak i paliwa wskoczyła na połowę Zasięg 250 KM tak że nie jest źle jak do dotąd jestem zadowolony Spalanie oscyluje w granicach 20L na 100