ubywa płyn chlodniczy
-
- Forum Audi A6 / A7
ubywa płyn chlodniczy
Dzień dobry jestem tu nowy Witam wszystkich Mam pytanie a mianowicie jestem użytkownikiem audi a6 2.4 automatik auto ma już przejechanie 250 tys km ale sprawuje się naprawdę super oprócz cczęste dolewania płynu chlodniczego zaznaczę że auto nie kopci pracuje równo nie szarpie odpala na dotyk skrzynia zmienia idealnie .Jeżeli ktoś z doświadczonych był by tak grzeczny o odsunięcie jakiś sugestii gdzie szukać przyczyny Zaznaczę że dolewamy prawie 2litery co 3:-)4 dni pod autem sucho w aucie nie śmierdzi mam obwodowe pod silnikiem ale jest sucho jak odjeżdżam to jest myślę dużo tyle wody tak często dolewać .Jeszcze jedno ważne w układzie jest woda narazie nie płyn i to zaczęło się dziać przy tych opałach w ostatnim czasie jazda po mieście tylko w korkach .Co jeszcze obserwowałem kontrolka temperatury idealnie na 90 oleju 60 70 żadnych niepokojących objawów wentylatory chodzą sprawne i nawet spotykałem silnik przy tym jak komputer zameldował niski stan wody silnik można było ręką dotykać czyli nie grzal się dziwne naprawdę objawy Proszę o jakieś podpowiedzi i rady co gdzie i jak szukać .Myślę że to nie uszczelka głowicy bo czy silnik ta wrzawy by był? A jest naprawdę taka masa auta i zbiera się naprawdę fajnie respekt do audi konstruktorów .Pozdrawiam i czekam na sugestie
Robert
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
czy w aucie jest lpg? często na łączeniach wykonywanych przez gaziarzy zaczyna po pewnym czasie cieknąć. druga sprawa, że woda szybko odparowuje i jeśli wyciek jest niewielki to go nie zobaczysz. szukaj miejsc gdzie znajduje się nalot po odparowanym płynie, ewentualnie na podnośnik lub na kanał i patrzeć na pracującym motorze, może coś znajdziesz