[AJK 2.7 230 KM] Wymiana uszczelek pod pokrywą zaworów
-
- Forum Audi A6 / A7
[AJK 2.7 230 KM] Wymiana uszczelek pod pokrywą zaworów
Witam, muszę wymienić uszczelki pod pokrywą zaworów w związku z tym że robiłem auto u mechanika i znowu cieknie chcę wymienić sam porządnie, jakie problemy mogę napotkać i jakich bym kluczy potrzebował ? Dużo z tym roboty ? Planuję wymienić uszczelkę pod deklem pod nastawnikiem i półksiężyc. Chyba że jeszcze jakaś ? Wydaje mi się że cieknie pod nastawnikiem i olek kapie na ukł. wydechowy i śmierdzi olejem. Planuje jeszcze dać silikon w miejsca załamania. Mam silicon victor Reinz chyba do 230 stopni, chyba powinien dac radę ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Z góry dziękuję za pomoc.
planowanie przy zakładaniu uszczelki ? :shock:
kolego jedyne co to dobrze odtłuść sobie powierzchnie przed założeniem nowej uszczelni. Nałóż cienką warstwę silikonu pod uszczelkę i na uszczelkę. Musi być dobrze
kolego jedyne co to dobrze odtłuść sobie powierzchnie przed założeniem nowej uszczelni. Nałóż cienką warstwę silikonu pod uszczelkę i na uszczelkę. Musi być dobrze
-> Elektronika pojazdowa
-> Korekty i naprawa liczników samochodowych, maszyn rolniczych, motocykli i wszystkiego co się porusza
-> Usuwanie immo
-> Usuwanie FAP i DPF
-> Strojenie, chiptuning
Zaułek Rogoziński 8A Wrocław tel 793-195-950 kontakt@ecudiag.pl
-> Korekty i naprawa liczników samochodowych, maszyn rolniczych, motocykli i wszystkiego co się porusza
-> Usuwanie immo
-> Usuwanie FAP i DPF
-> Strojenie, chiptuning
Zaułek Rogoziński 8A Wrocław tel 793-195-950 kontakt@ecudiag.pl
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Moje auto: S4 C4
- Rocznik: 1993
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Arrni pisze:bo pewnie uzdolniony mechanik nie splanowal Ci glowicy i stad dalej cieknie
Podczas wymiany uszczelki pod deklami nie można walić silikonu gdzie popadnie!
Wystarczy w tych czterech punktach.
Nie ma dużo pracy przy samej uszczelce dekla, za to jest paprania z uszczelkami pod napinaczem. Klucze to 10nasadowa, do pokrywy, do nastawnika chyba torx, nie pamiętam rozmiaru. na taką operację zarezerwuj sobie cały dzionek.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7