krzysztofb51, Ta część którą zaznaczyłeś to bok tapicerki - tego nie smarowałem klejem bo tak na prawdę ta część styka się ze słupkiem ... jak rozbierzesz słupek to zobaczysz, że w miejscu gdzie styka się deska rozdzielcza i słupek jest plastik - to on głównie przeszkadza w całej operacji ....
Deska jest podklejona taką pianką która z kolei jest naklejana na plastik ...u mnie właśnie w tym miejscu się odlkleiła ... Tak jak pisałem wcześniej za pomocą długiej wykałaczki transortowałem klej (jakiś szybkoschnący z tubki - taki akurat miałem pod ręką) na tę odlejoną powierzchnię ... Trzyma po dziś dzień
Co do butaprenu ... myślę że się nada ... ostanio kleiliśmy nim jakieś osłony w sprzęcie przemysłowym w okolicy chłodnicy (więc temp koło 90st) i trzyma cały czas ... więc jest szansa że i pod deską wytrzyma
Jedyny mankament to dziurki ... o tyle i ile koło słupków można obejść inaczej to naśrodku deski bez rozbiórki raczej nie ma szans.
Można spróbować zminimalzować je poprzez zastosowanie cieńszej igły - muszę spróbować gdześ gdzie nie widać (np pod osłoną bezpieczników

)