4.2 c5 brc czy stag
4.2 c5 brc czy stag
witam mam c5 4.2 300km. i chcę założyć gazownie, tylko nie wiem czy brc czy stag
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Stag jest tanszy, bardziej przyjazny dla uzytkownika. Do tego z dobry,i wtryskami mozna go bardzo latwo skalibrowac. BRC za to jest bezobslugowe jak ustawi je ktos kto sie na tym zna. W 3,0 mialem staga i daje spokojnie rade na wtryskach hana. Obecnie mam KME i....ciezko mi samodzielnie cos zrobic aby dzialalo poprawnie a w pomorskim ze swieczka szukac consie znaja na KME. Bierz Staga
Historia z C5: A6 3,0 ASN->S6 4,2 AQJ->S6 4,2 ANK
Obecnie: Audi A8 D2 4,2 32V 299KM ABZ
Obecnie: Audi A8 D2 4,2 32V 299KM ABZ
Panowie, jasne że jak się założy jakiś wynalazek chiński to można się zdziwić. Ale rozumiem że jedyne propozycje to był BRC lub Stag i był jeszcze podany LPG tech. Wszyscy chyba się tu zgodzimy że wszystkie są dobre i nie sprawią problemów przy poprawnym montażu i zestrojeniu? W tym sensie drugorzędna sprawa. Bo tak na prawdę liczy się montaż, wtryski i strojenie w wypadku Stag/tech...
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Nie ma bezobsługowej instalacji to pierwsze, drugie, jeśłi ktoś kto się zna na rzeczy ustawi, nie będzie problemu z żadną instalacjąbloku pisze: BRC za to jest bezobslugowe jak ustawi je ktos kto sie na tym zna

To BRC nie trzeba stroić?mrporpoise pisze:Bo tak na prawdę liczy się montaż, wtryski i strojenie w wypadku Stag/tech...
albo
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Jakie gorsze dni? O co ci chodzi? W jaki nieprzyjemny sposób się zachowuję? Zrozum, że nie ma bezobsługowej instalacji, nie ważne kto produkował do niej podzespoły, kto to montował i stroił. Nie ma cudów, od czasu do czasu trzeba zrobić obsługę instalacji. Może ja jestem inny, ale regularnie podłączam kabel do sterownika i sprawdzam parametry.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2014, 21:35 przez metyoo, łącznie zmieniany 1 raz.