Czuć paliwo podczas jazdy ....
Wczoraj sćiągnąłem prawe tylne nadkole i wniosek jest jeden smięrdzi z okolic wlewu paliwa. Coś może w tym być ponieważ zawsze jak odkręcałem korek wlewu to zawsze syczało a teraz tak nie robi czyli musi być nie szczelny wlew albo korek... Teraz pytanie jak sprawdzić ten wlew bo zabardzo nie mam pomysłów co może z nim być nie tak.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam! Panowie z uwagi na brak czasu w ostatnich dniach zapomniałem wam napisać jaka jest przyczyna smrodu benzyny w moim przypadku. Po otwarciu klapki paliwa i zdjęciu korka benzyny i tej gumowej osłony wlewu poświeciłem dokładnie latarką i znalazłem małą dziurkę we wlewie benzyny. Skąd się wzięła? Podczas montowania wlewu jakiś paprok miał chyba za długie wiertło i użył chyba za dużo siły i jak się przebił przez blachę to niechcący nawiercił mi wlew paliwa plastikowy... Po lewej stronie wlewy benzyny odchodzi taka plastikowa rura (jest to cały elemeny wlewu) i u mnie została "przypadkowo nawiercona".. Szlag mnie trafił jak to zobaczyłem. Jadę oczywiście do zakładu, w którym montowali mi gaz i niech oddają za straty. Oczywiście jakoś to uszczelnie np. poxyliną bo nie będe wymieniał przez to całego baku. Tym bardziej że to jest całość (monolit).