Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Czuć paliwo podczas jazdy ....

Silniki benzynowe
kamil-2k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kamil-2k » 23 lip 2014, 10:10

Wczoraj sćiągnąłem prawe tylne nadkole i wniosek jest jeden smięrdzi z okolic wlewu paliwa. Coś może w tym być ponieważ zawsze jak odkręcałem korek wlewu to zawsze syczało a teraz tak nie robi czyli musi być nie szczelny wlew albo korek... Teraz pytanie jak sprawdzić ten wlew bo zabardzo nie mam pomysłów co może z nim być nie tak.

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: krzysiek-lex » 23 lip 2014, 18:47

hm.... <mysli> , syczało mówisz? a chyba nie powinno bo właśnie do tego służy ten zawór odpowietrzający.

kamil-2k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kamil-2k » 24 lip 2014, 21:11

No mi zawsze syczało. W poprzednich autach chyba też... To nie jest tak, że ten zawór powinien robić podciśnienie i podczas odkręcania poprostu wciąga powietrze. Panowie pisać jak jest u większości syczy po odkręceniu czy nie??

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Paliwo: Diesel

Post autor: krzysiek-lex » 25 lip 2014, 08:52

ja ci powiem że u mnie też syczy ale to pewnie z powodu niskiego stanu paliwa bo jak jest więcej to raczej syczenia nie słyszałem...

matelek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: matelek » 25 lip 2014, 14:51

Potwierdzam , przy każdym aucie szczególnie przy tankowaniu w trasie przy niskim stanie paliwa po odkręceniu korka było słyszalne syczenie , przy większym stanie nie zauważyłem tego objawu.

kamil-2k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kamil-2k » 02 sie 2014, 10:57

Witam! Panowie z uwagi na brak czasu w ostatnich dniach zapomniałem wam napisać jaka jest przyczyna smrodu benzyny w moim przypadku. Po otwarciu klapki paliwa i zdjęciu korka benzyny i tej gumowej osłony wlewu poświeciłem dokładnie latarką i znalazłem małą dziurkę we wlewie benzyny. Skąd się wzięła? Podczas montowania wlewu jakiś paprok miał chyba za długie wiertło i użył chyba za dużo siły i jak się przebił przez blachę to niechcący nawiercił mi wlew paliwa plastikowy... Po lewej stronie wlewy benzyny odchodzi taka plastikowa rura (jest to cały elemeny wlewu) i u mnie została "przypadkowo nawiercona".. Szlag mnie trafił jak to zobaczyłem. Jadę oczywiście do zakładu, w którym montowali mi gaz i niech oddają za straty. Oczywiście jakoś to uszczelnie np. poxyliną bo nie będe wymieniał przez to całego baku. Tym bardziej że to jest całość (monolit).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja