Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5]Woda pod dywanikiem

Wnętrze
anfon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: anfon » 20 sie 2012, 10:56

zybii
Panowie przeczytałem Wasze posty i nie znalazłe odpowiedzi na mój problem. Mam problem z wodą na przednim dywaniku od kierowcy. Leje wodę z węża, otworzyłm pokrywę bezpieczników i dokładnie obok bezpieczników wypływa przeciek. Miałem też wyciek pod kierownicą i wyczyściłem podszybie i tam jest teraz ok. Natomiast tu jak pokrywa bezpieczników nadal cieknie. Pytanie czy to jest nieszczelna szyba w lewym rogu może ktoś z Was miał taki problem
Sprawdzałes uszczelke pod komputerem? Komp jest wlasnie po stronie kierowcy. Woda splywajaca po szybie tez przeplywa obok kompa, moze jest tam zmurszala uszczelka lub źle założona po odkręceniu obudowy?

zybii
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zybii » 22 paź 2012, 07:55

Odnośnie mojego przecieku okazało się że przecieka przednia szyba z boku od kierwowcy. Mechanik wycią szybę i wkleił na nowo. Teraz jest suchutko <okok>

Awatar użytkownika
markus312
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: markus312 » 10 cze 2013, 09:03

Też miałem problem z mokrym dywanikiem pasażera i tył prawa strona. Powodem był zapchany przewód odprowadzający wodę z parownika. Na końcu jest taka gumka którą najlepiej jest całkowicie odciąć i przepchać odpływ zwykłym drutem - czas pracy 10 minut i po problemie :)
CCCO 2.5 TDI mit Sport-Paket

Awatar użytkownika
patrykcyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: patrykcyk » 16 lip 2014, 21:01

Witam, potrzebuję porady ew podpowiedzi. Posiadam Audi a6 c5, rocznik 2001, W ubiegłą sobotę przy trzepaniu dywaników zauważyłem że od strony pasażera na tylnym siedzeniu jak i przednim pojawiła się woda (mokra wykładzina) Wysuszyłem i ruszyłem w trasę ok 240km, klima włączona. Z każdym km wody przybywało, dziś dostałem sie do parownika klimatyzacji lecz tam sucho. Teraz pytanie: Skąd może pojawiać się ta woda? Za cholerę nie mogę zlokalizować jej źródła. Po zakupie auta wymienione wszystkie filtry (kabinowy, przeciwpyłowy itp) Problem pojawił się po sobotnim deszczu lecz tak jak wspomniałem w trasie wody przybywało a pogoda była sucha i słoneczna (niedziela) Proszę o wszelkie możliwe podpowiedzi, przepraszam za odkopanie tematu.

CZIROKEZ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: CZIROKEZ » 16 lip 2014, 21:50

Z klimy skrapla sie woda która powinna spływać pod autem lecz nie wiem gdzie są odpływy w a6 to samo miałem w a8 i odpływy przechodziły za konsolą środkową na wysokości tunelu i tam były zapchane :]

Awatar użytkownika
patrykcyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: patrykcyk » 16 lip 2014, 21:57

od poniedziałku jezdzę bez klimy, i na razie wody nie ma. Dla testu podczas rozebrania auta w celu ogarnięcia parownika klimy włączyłem ją ustawiając temp na najniższą, dałem auto na wysokie obroty i.. po 5 min gąbeczki były suche. więc coś mi tu nie pasi ;/ Plamy wody pod samochodem nie było. Znając życie oddanie auta do mechanika niczym nie poskutkuje. Zedrą kasę a usterki nie znajdą

pjkaktus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pjkaktus » 25 lip 2014, 17:46

Witam. Dzisiaj rozwiązałem problem wody odstające się pod dywanik pasażera. Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem przepływ w kanalikach pod akumulatorem jak wiele osób tu pisało...BŁĄD W MOIM PRZYPADKU.
Spróbowałem z drugiej strony i co się okazało po zdjęciu nadkola jest tam przewód który przechodzi do środka auta i jest zabezpieczony gumową uszczelka. Właśnie ta uszczelka wyskoczyła ze swojego miejsca i kiedy wjezdzalem w kałuż chlpalo woda do środka. 15 minut zabawy.
Sorry za nie fachowy język, nie jestem mechanikiem ale już wszystko w najlepszym porządku. Pozdrawiam

W_o_j_T_e_K

Post autor: W_o_j_T_e_K » 27 lip 2014, 22:10

przyda się kolejnym szukającym przyczyn pokazywania się wody w aucie

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja