Sprawdzałes uszczelke pod komputerem? Komp jest wlasnie po stronie kierowcy. Woda splywajaca po szybie tez przeplywa obok kompa, moze jest tam zmurszala uszczelka lub źle założona po odkręceniu obudowy?zybii
Panowie przeczytałem Wasze posty i nie znalazłe odpowiedzi na mój problem. Mam problem z wodą na przednim dywaniku od kierowcy. Leje wodę z węża, otworzyłm pokrywę bezpieczników i dokładnie obok bezpieczników wypływa przeciek. Miałem też wyciek pod kierownicą i wyczyściłem podszybie i tam jest teraz ok. Natomiast tu jak pokrywa bezpieczników nadal cieknie. Pytanie czy to jest nieszczelna szyba w lewym rogu może ktoś z Was miał taki problem
[A6 C5]Woda pod dywanikiem
Witam, potrzebuję porady ew podpowiedzi. Posiadam Audi a6 c5, rocznik 2001, W ubiegłą sobotę przy trzepaniu dywaników zauważyłem że od strony pasażera na tylnym siedzeniu jak i przednim pojawiła się woda (mokra wykładzina) Wysuszyłem i ruszyłem w trasę ok 240km, klima włączona. Z każdym km wody przybywało, dziś dostałem sie do parownika klimatyzacji lecz tam sucho. Teraz pytanie: Skąd może pojawiać się ta woda? Za cholerę nie mogę zlokalizować jej źródła. Po zakupie auta wymienione wszystkie filtry (kabinowy, przeciwpyłowy itp) Problem pojawił się po sobotnim deszczu lecz tak jak wspomniałem w trasie wody przybywało a pogoda była sucha i słoneczna (niedziela) Proszę o wszelkie możliwe podpowiedzi, przepraszam za odkopanie tematu.
od poniedziałku jezdzę bez klimy, i na razie wody nie ma. Dla testu podczas rozebrania auta w celu ogarnięcia parownika klimy włączyłem ją ustawiając temp na najniższą, dałem auto na wysokie obroty i.. po 5 min gąbeczki były suche. więc coś mi tu nie pasi
Plamy wody pod samochodem nie było. Znając życie oddanie auta do mechanika niczym nie poskutkuje. Zedrą kasę a usterki nie znajdą

Witam. Dzisiaj rozwiązałem problem wody odstające się pod dywanik pasażera. Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem przepływ w kanalikach pod akumulatorem jak wiele osób tu pisało...BŁĄD W MOIM PRZYPADKU.
Spróbowałem z drugiej strony i co się okazało po zdjęciu nadkola jest tam przewód który przechodzi do środka auta i jest zabezpieczony gumową uszczelka. Właśnie ta uszczelka wyskoczyła ze swojego miejsca i kiedy wjezdzalem w kałuż chlpalo woda do środka. 15 minut zabawy.
Sorry za nie fachowy język, nie jestem mechanikiem ale już wszystko w najlepszym porządku. Pozdrawiam
Spróbowałem z drugiej strony i co się okazało po zdjęciu nadkola jest tam przewód który przechodzi do środka auta i jest zabezpieczony gumową uszczelka. Właśnie ta uszczelka wyskoczyła ze swojego miejsca i kiedy wjezdzalem w kałuż chlpalo woda do środka. 15 minut zabawy.
Sorry za nie fachowy język, nie jestem mechanikiem ale już wszystko w najlepszym porządku. Pozdrawiam