[A6 C6] Podlaczenie Audi Multimedia Interface ( AMI )
[A6 C6] Podlaczenie Audi Multimedia Interface ( AMI )
Witam wszystkich
W moim przypadku sprawa wygladala nastepujaco,moj samochod mam okablowany(pre-wired) pod radio satlitarne Sirius lecz nie mialem w opcji tunera.U Dealera powiedzieli mi 2000$ za zrobienie interface do Ipod(jezeli nie jest przygotowany do Ipod a przypuszczam zeby tak powiedzieli).No coz wiadomo ze polak potrafi i nie dlugo myslac wziolem sie za robote.Po lewej stronie w bagarzniku mialem 3 wytczki + 1 wtyczke ze swiatlowodami.Dlugo nie myslac porownalem kable od:zmieniarki,radia satelitarnego,oraz AMI<=wszystkie sa take same,wiec uzylem portu pod radio satelitarne zeby sie nie pozbywac zmieniarki(kable od anteny zostawilem luzne,czyli wytyczki brazowa i zielona).
Podlaczylem kostke z kablami+swiatlowod i wszystko gra.MMI wyszukal AMI i co najlepsze ustawil go we wlasciwe miesce(w menu MMI).Powodzonka!!!
W moim przypadku sprawa wygladala nastepujaco,moj samochod mam okablowany(pre-wired) pod radio satlitarne Sirius lecz nie mialem w opcji tunera.U Dealera powiedzieli mi 2000$ za zrobienie interface do Ipod(jezeli nie jest przygotowany do Ipod a przypuszczam zeby tak powiedzieli).No coz wiadomo ze polak potrafi i nie dlugo myslac wziolem sie za robote.Po lewej stronie w bagarzniku mialem 3 wytczki + 1 wtyczke ze swiatlowodami.Dlugo nie myslac porownalem kable od:zmieniarki,radia satelitarnego,oraz AMI<=wszystkie sa take same,wiec uzylem portu pod radio satelitarne zeby sie nie pozbywac zmieniarki(kable od anteny zostawilem luzne,czyli wytyczki brazowa i zielona).
Podlaczylem kostke z kablami+swiatlowod i wszystko gra.MMI wyszukal AMI i co najlepsze ustawil go we wlasciwe miesce(w menu MMI).Powodzonka!!!
OOOO<=wladca pierscieni!!!
[A6 C6 3.0 TDI] AMI
Witam
Mam pare pytan.
Co to jest to AMI?
Co tam mozna podlaczyc?
Czy da sie odtwarzac MP3?
Pozdro
Marcin
Mam pare pytan.
Co to jest to AMI?
Co tam mozna podlaczyc?
Czy da sie odtwarzac MP3?
Pozdro
Marcin
lezo pisze:Fajnie, podoba mi się
Powiedz proszę co podłączyłeś do tych luźnych kosteczek które masz w bagażniku ?
Co trzeba mieć oprócz iPoda?
Luzne kostki sa nie podlaczone poniewaz sa to kostki od anteny do tunera satelitarnego.
Pod AMI mozesz podlaczyc pendrive,dysk twardy,iphone. 8-)
zobacz tutaj:lezo pisze:no juz wiem, tylko skąd tanio ami wytrzasnąc jeszcze ;D
http://www.kufatec.de/shop/product_info ... A6-4F.html
prawdopodobnie ja bede tez mial do sprzedania juz niedlugo.
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
mozesz podlaczyc duzo roznych rzeczy, jak potzrebujesz jakies kable to daj znac..beyca pisze:Witam
mam pytanko w sprawie AMI:
co można jeszcze podłączyć do ami prócz ipoda?
gdzieś czytałem że jaszcze dysk twardy i pendrive, nawet takie kable znalazłem w etce
tylko czy to wtedy działa jak z ipodem![]()
pozdr
Zygi pisze:mozesz podlaczyc duzo roznych rzeczy, jak potzrebujesz jakies kable to daj znac..beyca pisze:Witam
mam pytanko w sprawie AMI:
co można jeszcze podłączyć do ami prócz ipoda?
gdzieś czytałem że jaszcze dysk twardy i pendrive, nawet takie kable znalazłem w etce
tylko czy to wtedy działa jak z ipodem![]()
pozdr
witam.
jakie inne rzeczyu podlaczales pod ami??
[a6][C6]twardy dysk a AMI
Czy ktos może podłaczał twardy dysk na USB , jakiej wielkości dyski czyta ? i czy wogóle z dyskami działa , czy ktoś to już z was sprawdził prosze o info - wyjasnienie . pozdrawiam ,