[APR 2.8 193 KM] Uszczelka pod glowica :/
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Toperz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
mazio_leczna pisze:[ Dodano: 2014-07-01, 18:38 ]
A wiec Panowie zrobilem test manometrem i wszyslo mi takie cos:
Cylinder 1 - 14,5 Bar
Cylinder 2 - 14,5 Bar
Cylinder 3 - 13,0 Bar
Cylinder 4 - 14,5 Bar
Cylinder 5 - 14,5 Bar
Cylinder 6 - 13,0 Bar
Czy jesteś pewien tych wartości? na 4 cylindrach przekraczają wartości nominalne nawet a pewnie już masz przeleciane kilkaset tyś... Jedyne wytłumaczenie to zimny silnik i nie skasowały się luzy zaworowe ale i tak to ciekawe...
Postaraj się ściągnąć fajkę z tej świecy na 4 cylindrze i spróbuj zapalić, zobacz czy efekt będzie ten sam co jak by była założona? Może ten wtrysk się w ogóle rozsypał i nie daje paliwa...
Wstępnie uszczelkę głowicy można wykluczyć

Fuck Fuel Economy
Toperz pisze:to nie jest zasilanie wtrysku niestety, wtryski masz pod taką stalową rurką pod instalacją gazową, powinny być 3 sztuki w każdej głowicy. Tam musisz popatrzeć. To musisz się pozbyć oleju z gniazd by się syf nie dostał do cylindra jak wykręcisz święcę.
to jest zasilanie wtryskiwacza benzynowego, kolega ma po druciarsku zalozona instalacje LPG i zauwaz ze ta wtyczka ktora pokazal prowadzi od wtyczki ktora normalnie podpina sie do wtryskiwacza benzynowego (od strony kolektora tak jakby, widac gumowy kapturek typowy dla wtyczki do wtryskiwacza benzynowego), jednak tutaj ta wtyczka od ECU benzyny nie jest podlaczona bezposrednio do wtryskiwacza tylko jest ona podlaczona najpierw do emulatora wtryskow w ktory znajduje sie w sterowniku LPG, nastepnie ze sterownika LPG sygnal na wtryskiwacz benzynowy idzie do samego juuz wtryskiwacza benzynowego.
a po druciarsku bo zazwyczaj te dlugie kable sie wycina i robi sie bezposrednio wcinke w wiazke wtryskiwaczy benzynowych przy komputerze benzyny napyrzklad a tu komus sie nie chcialo i jest spaghetti makaron pod maska

trzeba sprawdzic cale to ustrojstwo, bo wlasnie nawet na zdjeciu pokazales wtyczke od wtr benzynowego nr 4 wlasnie., byc moze gdzies jest jakies zwarcie, wtryskiwacz jest otwarty caly czas, i stad dymienie i szarpanie.
Instalacje gazowe LPG - Profesjonalny Montaż/poprawki/strojenie - Lublin (Lubelskie) > Zapraszam > PW
Galeria moich montaży - LPG Forum
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie pytalem sie elektronika o ten stan mojego autka, i powiedzial mi ze to ktoras cewka musiala pasc bo pokazuje mi na kompie zwarcie do masy 3 i 4 cylindra i mowil mi ze tak mial juz z nie jedna v6 bede do niego ciagnal samochod i dokladnie sprawdzal te cewki, ale pierwsze to wymiana uszczelek pod klawiatura troche zabawy ale musi byc czysty silnik, a co do gazu to to sie nie zrobilo od tak ze zalozylem gaz i sie wtryski posypaly, na gazie juz przejechalem 25 tys, a co do przebiegu w mojej audi 231tys to nie jest duzo. I przy okazji wymiany uszczelek zobacze te wstyski odkrece listwe i zobacze czego one leja moze i faktycznie cos jest nie tak, a i jeszcze pytanko wymiana jednego wtrysku wchodzi w gre czy to sie wymienia cala ta listwe?
z tych screenow bledu ktore wklejales wychodzi ze problem jest z wtryskiwaczem benzynowym, nie z cewka. no ale ok moze jakies nowe sie pojawily ....
btw, kto Ci tam ten gaz zakladal ?
btw, kto Ci tam ten gaz zakladal ?
Instalacje gazowe LPG - Profesjonalny Montaż/poprawki/strojenie - Lublin (Lubelskie) > Zapraszam > PW
-
- Forum Audi A6 / A7
Jutro podjedzie do mnie kumpel i podmienimy te moduly z cewkami zobaczymy czy bedzie poprawa jak nie to bede szukal przy wtryskach, no ale to mi sie zrobilo podczas jazdy, i podczas jazdy mogłoby cos z tymi kablami sie stac?
a to cos z gazem moze byc jak sie pytasz kto zakladal?
na sloneczku zakladalem
a to cos z gazem moze byc jak sie pytasz kto zakladal?
na sloneczku zakladalem
mowie o tym bledzie:
17648 Obwód wtryskiwacza cylindra 4 - przerwa
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
chodzi o przejrzenie wiazki do wtryskiwaacza benzynowego.
17648 Obwód wtryskiwacza cylindra 4 - przerwa
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
chodzi o przejrzenie wiazki do wtryskiwaacza benzynowego.
-
- Forum Audi A6 / A7
10Nm
szukac mozesz i juz od razu w wiazce od wtryskow bo przeciez masz blad... nie rozumiem Cie troche :D
szukac mozesz i juz od razu w wiazce od wtryskow bo przeciez masz blad... nie rozumiem Cie troche :D
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie wiec tak wyjelem dzisiaj cala listwe z wtryskami i po przekreceniu kluczyka 4 wtrysk juz leje paliwo i leci pozniej ciurkiem z niego reszta ladnie wtryskuje a na 3 wtrysku dopiero podczas krecenia leje czyli wtryski do wymiany?
[ Dodano: 2014-07-03, 18:42 ]
pytanko moje jest jeszcze takie czy mozliwe jest kupienie pojedynczych wtryskow czy trzeba cala kompletna listwe kupic? i czy pasuje listwa wtryskowa z 2.4 do 2.8? na moja mysl to to bedzie przyczyna, jak to jest wina wtryskow to nie daleko mam do kupna listwe nie drogo z calymi wtryskami.
[ Dodano: 2014-07-03, 18:42 ]
pytanko moje jest jeszcze takie czy mozliwe jest kupienie pojedynczych wtryskow czy trzeba cala kompletna listwe kupic? i czy pasuje listwa wtryskowa z 2.4 do 2.8? na moja mysl to to bedzie przyczyna, jak to jest wina wtryskow to nie daleko mam do kupna listwe nie drogo z calymi wtryskami.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie dalej ten sam blad, a nawet ciagle na kompie zwarcie do masy na 3 i 4 cylindrze i juz nie mam pojecia co sie dzieje, podmienilem listwe i caly modul z cewkami i to samo nie moge go teraz w ogole odpalic nie odzywa sie nawet, juz mi sie pomysly skonczyly, odpielem calkiem instalacje lpg bo myslalem ze moze ona cos robi zwarcie ale to jednak nie to juz mi sie pomysly skonczyly, a jeszcze moze przekaznik jakis jest walniety?
[ Dodano: 2014-07-05, 14:12 ]
a wiec autko idzie do elektronika, podobno mogl pasc sterownik silnika chyba, dokladnie powiem co i jak, jak wroci autko albo bede mial jakies wiesci bo juz mi rece opadly
[ Dodano: 2014-07-05, 14:12 ]
a wiec autko idzie do elektronika, podobno mogl pasc sterownik silnika chyba, dokladnie powiem co i jak, jak wroci autko albo bede mial jakies wiesci bo juz mi rece opadly