Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Uszkodzenie sterowania przepustnica wlotu powietrza 3.0 tdi

Elektryka
Jarecki001
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2010
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Inne
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Uszkodzenie sterowania przepustnica wlotu powietrza 3.0 tdi

Post autor: Jarecki001 » 03 lip 2014, 12:14

Witam szanownych kolegów Forumowiczów
Dzisiaj pojawil sie dziwny objaw, po przejechaniu kilku kilometrów zatrzymalem sie na parkingu, zgasilem silnik i usłyszałem dziwne trykanie pod maską, ktore po chwili ustało.
Po powrocie do auta i odpaleniu silnika (bez żadnych problemów) widze jak na desce rodzielczej mruga kotrolka świec zarowych.
Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu nadal miga mi kontrolka świec żarowych.I co jakis czas słychac trykanie pod maską, to trykanie pojawia sie na kilka -kilkanasie sekund i znika i ponownie pojawia.Kiedy otworzyłem maskę słychać to trykanie z prawej strony silnika.
Auto odpala jak na razie bez problemów, przyspiesza tez bez problemow, silnik poza trykaniem i kontrolka swiec nie wykazuje jak narazie zadnych problemow, pracuje równo.

Wczoraj zdemontował przepustnice powietrza regulujaca jego dopływ do kolektorów ssacych.
W czesci w ktorej znjaduje sie sterownik calej przepustnicy sa zamontowane zebatki platikowe.
Niestety zęby zebatki sterujacej przepustnicą zostały poprostu skoszone i obecnie przepustnica jest otwarta cały czas.

Czy moge bez problemu zrobic 800 km aby wrocic do kraju z DE i zamontowac nowa przepustnicę ?
Jaki wplyw bedzie ciągle otwartej przepustnicy dolotu powietrza do kolektorów ssących ??

Pozdrawiam
Załączniki
IMG_AAA.jpg
IMG_AAA.jpg (106.12 KiB) Przejrzano 2351 razy
Najbardziej to dziwne trykanie czuc po przyłozeniu palca do plastikowej obudowy, ktora zaznaczyłem na czerwono.
Najbardziej to dziwne trykanie czuc po przyłozeniu palca do plastikowej obudowy, ktora zaznaczyłem na czerwono.
IMG_20140703_134910.jpg (110.8 KiB) Przejrzano 2349 razy

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl