Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Uszkodzenie sterowania przepustnica wlotu powietrza 3.0 tdi

Elektryka
ODPOWIEDZ
Jarecki001
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2010
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Inne
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Uszkodzenie sterowania przepustnica wlotu powietrza 3.0 tdi

Post autor: Jarecki001 » 03 lip 2014, 12:14

Witam szanownych kolegów Forumowiczów
Dzisiaj pojawil sie dziwny objaw, po przejechaniu kilku kilometrów zatrzymalem sie na parkingu, zgasilem silnik i usłyszałem dziwne trykanie pod maską, ktore po chwili ustało.
Po powrocie do auta i odpaleniu silnika (bez żadnych problemów) widze jak na desce rodzielczej mruga kotrolka świec zarowych.
Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu nadal miga mi kontrolka świec żarowych.I co jakis czas słychac trykanie pod maską, to trykanie pojawia sie na kilka -kilkanasie sekund i znika i ponownie pojawia.Kiedy otworzyłem maskę słychać to trykanie z prawej strony silnika.
Auto odpala jak na razie bez problemów, przyspiesza tez bez problemow, silnik poza trykaniem i kontrolka swiec nie wykazuje jak narazie zadnych problemow, pracuje równo.

Wczoraj zdemontował przepustnice powietrza regulujaca jego dopływ do kolektorów ssacych.
W czesci w ktorej znjaduje sie sterownik calej przepustnicy sa zamontowane zebatki platikowe.
Niestety zęby zebatki sterujacej przepustnicą zostały poprostu skoszone i obecnie przepustnica jest otwarta cały czas.

Czy moge bez problemu zrobic 800 km aby wrocic do kraju z DE i zamontowac nowa przepustnicę ?
Jaki wplyw bedzie ciągle otwartej przepustnicy dolotu powietrza do kolektorów ssących ??

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja