Wahacze górne wymiana
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wahacze górne wymiana
Koledzy prosze napiszcie jak dokrecacie górne wahacze po wymianie bo jedni pisza ze trzeba samochód opuscic inni ze nie trzeba tylko trzeba ustawic w poprzednie pozycji mierzac np.odległosc od kielicha do wahacza. Jak to robicie?Pozdrawiam
Tematów jest kilka, poszukaj szukajką. Generalnie procedura przy wymianie wahaczy jest taka że wstępnie skręcasz na podnośniku, opuszczasz i skręcasz 'docelowo' na stojącym samochodzie. Później zbieżność i jeździsz.
Trochę bez sensu moim zdaniem samo mierzenie odległości, ponieważ nawet wahacze tego samego producenta ale z różnych partii produkcyjnych mogą się minimalnie różnić...
Trochę bez sensu moim zdaniem samo mierzenie odległości, ponieważ nawet wahacze tego samego producenta ale z różnych partii produkcyjnych mogą się minimalnie różnić...
-
- Forum Audi A6 / A7
Dokładnie-mierzysz odległość od nadkola do śruby osi jeszcze na niepodniesionym aucie. Wymieniasz wahacze, drugim lewarkiem podnosisz oś na tą wysokość, jaką zmierzyłeś i dokręcasz wahacze. Później zakładasz koło i gotowe. Zbieżność po wymianie wahaczy? Przecież nie ruszasz końcówek drążków
U mnie np po wymianie wahaczy nic nie robiłem ze zbieżnością i opon mi nie ściera nierównomiernie, nie myszkuje po drodze 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Frugo1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
miałem to g.. gorszego syfu chyba nie ma na świecie a wywaliłem za cały komplet w intercarsie ponad 1200 w ciagu 10 000 km zostało mi 3 dolne...lukasz0002@vp.pl pisze:Czy mozliwe w którys z nowych wahaczy zgrzypi gałka???? Wahacze kupiłem ruville.

-
- Forum Audi A6 / A7