Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Deniro znów oszukał

Problemy z transakcjami między użytkownikami forum. Ostrzeżenia przed nieuczciwymi zakupami lub brakiem kontaktu.
oszukany!
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: oszukany! » 29 cze 2014, 00:02

Kolego: mas0n

nie piszę ze swojego pierwszego konta, ponieważ z przykrością muszę stwierdzić, że po raz kolejny to forum mnie zawiodło, a precyzując jego użytkownicy. Mam kila postów (nie jest to super dorobek) i nie chciałem być nagle zaszczuty jak to bywało wcześniej. Po prostu chcę, żeby wszyscy wiedzieli jaki jest Pan Edgar.

W ogóle to powinniśmy się zebrać i wytoczyć proces zbiorowy przeciwko Egar Poland, a obecnie Taxi ELIZA ! Wygraną kwotę tak jak napisałem wcześniej przeznaczyć na pomoc dzieciom !!!

Te pieniądze mnie tak nie bolą jak fakt oszustwa !!! Krew się we mnie gotuje na samą myśl...

przepraszam, ale znów mnie trafiło i musiałem w między czasie ugasić złość szklaneczką Whiskey...

pozdr
Kłamstwo i oszustwo ma zawsze słaby fundament

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 29 cze 2014, 01:57

oszukany!, Dziwne te twoje posty. Kolegi Deniro absolutnie nie bronie, z całą pewnością zasłużył sobie w jakiś sposób na to że ma nadszarpniętą (co najmniej) opinie... ale jak dla mnie dziwne jest to że zakładasz nowe konto, podajesz fałszywe informacje o sobie - czytaj dotyczące Deniro czy też jakiegoś Edgara i wypisujesz rzeczy bez podparcia tego jakimiś dowodami.

Z całym szacunkiem ale sprawa dość łatwa do spreparowania, szczególnie że sprawa z turbinką była skrzętnie omawiana i jej szczegóły łatwe do odnalezienia. Scenariusz z 'nie kliknięciem' na allegro też jakiś podejrzany.

Ja tylko dodam szanownej administracji że transakcja nie odbywała się przez forum!! Rzucanie tekstu że 'jak do jutra się nie odezwie to ban' jest nie na miejscu. Człowiek różne ma w życiu zajęcia i niekoniecznie musi codziennie przecież na forum przesiadywać.

Administracja powinna przede wszystkim potwierdzić czy osoba która loguje się jako 'oszukany!' rzeczywiście była czy też jest użytkownikiem forum. Nie chodzi o publiczne podawanie nicka, tylko proste 'tak jest użytkownikiem od x czasu'.

Nie dajmy się zwariować ludzie.

Transakcja dogadywana cholera wie jak, nie wiadomo z kim rzeczywiście itd. Bez jaj.

Podkreślam, że Deniro stronnikiem absolutnie nie jestem ale nie działajmy jak podjudzony dziki tłum. Co nagle to po diable...

saintdf

Post autor: saintdf » 29 cze 2014, 08:50

mrporpoise pisze:Scenariusz z 'nie kliknięciem' na allegro też jakiś podejrzany.
W tym nie ma nic podejrzanego wg mnie.Być może turbinka poza allegro była tańsza.To,że ryzyko kupna jest dużo większe poza aukcją to już nie nasza bajka.

Tu nie ma różnicy czy kolega oszukany! miał poprzedniego nicka z dwuletnim stażem czy dwudniowym.Nie ma też różnicy czy towar był sprzedany poza forum czy na Nim.Został oszukany i dzięki niemu znowu widzimy jakim Deniro jest oszustem.Ta cała historia (kolejna już zresztą) ochroni Nas forumowiczów przed kupnem od takich osób jak wspomniany wyżej oszust.

pablo.k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7T 250KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: pablo.k » 29 cze 2014, 10:36

mrporpoise pisze:oszukany!, Dziwne te twoje posty. Kolegi Deniro absolutnie nie bronie, z całą pewnością zasłużył sobie w jakiś sposób na to że ma nadszarpniętą (co najmniej) opinie... ale jak dla mnie dziwne jest to że zakładasz nowe konto, podajesz fałszywe informacje o sobie - czytaj dotyczące Deniro czy też jakiegoś Edgara i wypisujesz rzeczy bez podparcia tego jakimiś dowodami.

Z całym szacunkiem ale sprawa dość łatwa do spreparowania, szczególnie że sprawa z turbinką była skrzętnie omawiana i jej szczegóły łatwe do odnalezienia. Scenariusz z 'nie kliknięciem' na allegro też jakiś podejrzany.

Ja tylko dodam szanownej administracji że transakcja nie odbywała się przez forum!! Rzucanie tekstu że 'jak do jutra się nie odezwie to ban' jest nie na miejscu. Człowiek różne ma w życiu zajęcia i niekoniecznie musi codziennie przecież na forum przesiadywać.

Administracja powinna przede wszystkim potwierdzić czy osoba która loguje się jako 'oszukany!' rzeczywiście była czy też jest użytkownikiem forum. Nie chodzi o publiczne podawanie nicka, tylko proste 'tak jest użytkownikiem od x czasu'.

Nie dajmy się zwariować ludzie.

Transakcja dogadywana cholera wie jak, nie wiadomo z kim rzeczywiście itd. Bez jaj.

Podkreślam, że Deniro stronnikiem absolutnie nie jestem ale nie działajmy jak podjudzony dziki tłum. Co nagle to po diable...
Mam podobne odczucia czytając to wszystko i uważam, że kolega mrporpoise ma rację.
Zanim podejmie się jakieś działania należy sprawę dokładnie wyjaśnić.
Zbyt wiele nieścisłości jest w tym co kolega oszukany! nam tutaj napisał.

oszukany!
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: oszukany! » 29 cze 2014, 10:54

Szanowny kolego Pablo.k,

powiedz mi co jest tutaj nie ścisłego, bo nie rozumiem. To jest właśnie jeden z powodów dla którego założyłem inne konto (Administratorowi na PW podałem swój pierwszy login). Bronicie oszusta i tyle. Ja nie będę się szarpał jak "babcia z łobuzem". To forum ma coraz niższy poziom i traci swoją elitarność.

Zobaczcie co zrobił Deniro:

viewtopic.php?t=66218&postdays=0&postorder=asc&start=0

pousuwał wszystkie zdjęcia turbiny i opisy. Żałosne.

Jakbyście czytali uważnie moje posty to zauważylibyście, że nie chcę zwrotu gotówki tylko kary za takie postępowanie. Stąd moją propozycją było zmuszenie Deniro do wpłacenia tych 5stów na konto domu dziecka. Jeżeli jest uczciwą osobą to tak zrobi i wszyscy będą spokojni.

pozdr
Kłamstwo i oszustwo ma zawsze słaby fundament

mas0n
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 1992
Moje auto: 100 C4
Silnik: 2.0 115KM
Napęd: FWD
Paliwo: Benzyna

Post autor: mas0n » 29 cze 2014, 10:59

pablo.k, W mojej opinii wszystko pasuje do siebie, ale jak nie patrzeć, usuwanie z forum nic nie da i też uważam że nie należy banować
oszukany!, Nikogo do niczego nie zmusisz, tylko sąd i polecam pójść z tym na policje, zgłosić do urzędu skarbowego i to co robisz, smarować paszkwile w necie na temat tego gościa
Ostatnio zmieniony 29 cze 2014, 11:00 przez mas0n, łącznie zmieniany 1 raz.

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Deniro » 29 cze 2014, 11:00

Skasowalem informacje o moim samochodzie a administracji radze lepiej zmienic fakt ze kazdy kto moze sie zarejestrowac ma wglad do dzialu "nasze auta" to nie jest zbyt bezpiecznie.

<rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl>
Ostatnio zmieniony 29 cze 2014, 11:14 przez Deniro, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ancek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ancek » 29 cze 2014, 11:12

jasne <rotfl>

to na pewno wszystko przez to, że nie wgrałeś komuś jakiegoś śmiesznego spolszczenia.
Pójdę dalej i wg mnie to spisek "mafii kelnerów", najpierw nagrali posłów a teraz Ty jesteś kolejną ofiarą <rotfl>

Poproś administracje niech zmieni Ci podpis pod nickiem z Natręt na Przekręt <lol>
Obrazek
141PS /326Nm

Anielski

Post autor: Anielski » 29 cze 2014, 11:19

Deniro pisze:Skasowalem informacje o moim samochodzie a administracji radze lepiej zmienic fakt ze kazdy kto moze sie zarejestrowac ma wglad do dzialu "nasze auta" to nie jest zbyt bezpiecznie.
Chyba nie ma nic bardziej niebezpiecznego jak handel z Tobą.
A tak na marginesie:
Jakbyś potrzebował biura rachunkowaego,to....idealnie pasuje <rotfl>

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c085f046e1c0.jpg

saintdf

Post autor: saintdf » 29 cze 2014, 11:24

Deniro pisze:Skasowalem informacje o moim samochodzie a administracji radze lepiej zmienic fakt ze kazdy kto moze sie zarejestrowac ma wglad do dzialu "nasze auta" to nie jest zbyt bezpiecznie.

<rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl>
To,że skasowałeś różne informacje jeszcze o niczym nie świadczy.Czy w Twoim słowniku jest takie pojecie jak zrzut ekranu <rotfl>

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 29 cze 2014, 11:28

Deniro, właśnie Ci dałem bana, co równa się zakazowi pisania na Forum. Wiesz dlaczego? Ano dlatego że widzę że edytujesz swoje posty i nie chodzi tylko o temat z Twoim autem. Zamiast napisać coś konkretnego, co masz na swoje usprawiedliwienie to marnujesz czas na przerabianie swoich postów.

Tutaj też zdążyłeś już zamieszać:

Dobrze ze sądy nie karaja tak jak nasza "administracja" czyli na "gębe" ale coz tak to jest jak sie za darmo nie wgrywa spolszczen na spotach to pozniej chca sie odgrywac
Tak ,to jest Twój post który był w oryginale.

Poza tym widzę że nie masz nic na swoje usprawiedliwienie, bo nie masz nic konkretnego do powiedzenia.

Napiszę jeszcze że sam broniłem Deniro po pierwszej aferze z kablem, nawet teraz chciałem, bo Deniro pisał mi na PW że dostaje dziwne telefony, pomyślałem że może faktycznie ktoś chce go "załatwić". Ale po zachowaniu Deniro widzę że nie ma najmniejszego sensu litować się nad nim. Wszyscy wiemy że nastawnik był uszkodzony itp, ale jak byś tej turbiny nie sprzedał, i była by dalej w garażu jak pisałeś na PW to Twoje zachowanie było by inne. Poważniejsze. Ty nie chcesz się wytłumaczyć, tylko zacierasz ślady za sobą.

Pozdrawiam.
Warsztat, naprawy Audi A6.

Awatar użytkownika
stinger
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: stinger » 29 cze 2014, 11:57

Proponuje uczcić zbanowanie Deniro tym o to zdjęciem
Obrazek

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 29 cze 2014, 12:27

oszukany! pisze:. To jest właśnie jeden z powodów dla którego założyłem inne konto (Administratorowi na PW podałem swój pierwszy login). Bronicie oszusta i tyle. Ja nie będę się szarpał jak "babcia z łobuzem". To forum ma coraz niższy poziom i traci swoją elitarność.
I o to kolego chodziło, żeby admin tylko napisał 'nie jest to pierwszy lepszy warchoł z ulicy'.
Żadnego oszusta nikt nie broni. Mylisz kolego fakt że ktoś ma wątpliwości i lubi kiedy sprawy są wyjaśniane od początku do końca w sposób klarowny, z bronieniem jakichś racji. Sorry ale na forum zalogować się może każdy.
Czy forum ma coraz niższy poziom? Nie wiem bo w sumie za krótko jestem pewnie by zauważyć ten mityczny spadek super jakości... natomiast elitarność? Takim tekstem to imho można walić by było gdyby nagle VIP forum stało się całkowicie otwarte przykładowo.
oszukany! pisze: Zobaczcie co zrobił Deniro:

viewtopic.php?t=66218&postdays=0&postorder=asc&start=0

pousuwał wszystkie zdjęcia turbiny i opisy. Żałosne.
No pewnie że żałosne. Pewnie że sposób prowadzenia niektórych transakcji i niektórych działań na forum przez Deniro jest co najmniej niedojrzały. Niemniej nie o to mi chodziło.

oszukany! pisze: Jakbyście czytali uważnie moje posty to zauważylibyście, że nie chcę zwrotu gotówki tylko kary za takie postępowanie. Stąd moją propozycją było zmuszenie Deniro do wpłacenia tych 5stów na konto domu dziecka. Jeżeli jest uczciwą osobą to tak zrobi i wszyscy będą spokojni.

pozdr
Uwierz że bardzo uważnie czytam wszystkie posty, z czytaniem ze zrozumieniem też kłopotu nie mam. Natomiast według mnie, sam fakt zalogowania się na forum, obsmarowania kogoś bez dowodów nie jest jeszcze podstawą do zmuszania kogokolwiek do wpłacania kasy na jakikolwiek cel.

Jeśli tak ci na kasie nie zależy a jedynie na sprawiedliwości to z takim problemem udajesz się na Policję, zbierasz świadków i w razie potrzeby oddajesz sprawę do sądu.

Powtarzam - Deniro nie bronię, bo sam sobie zasłużył na to jak jest postrzegany ale mam wrażenie że aktualnie sytuacja jest podobna do polowania na czarownice. Wystarczy że ktoś wskaże palcem...
Inna sprawa - Administracja PW pisała a Deniro w swoim stylu zamiast sprawę wyjaśnić, znowu szachruje.

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 29 cze 2014, 13:46

szalony pisze:I o to kolego chodziło, żeby admin tylko napisał 'nie jest to pierwszy lepszy warchoł z ulicy'.
I to czynię... zaprawdę powiadam Wam, że nie jest to 'pierwszy lepszy warchoł z ulicy' <okok>

mrporpoise pisze:Rzucanie tekstu że 'jak do jutra się nie odezwie to ban' jest nie na miejscu. Człowiek różne ma w życiu zajęcia i niekoniecznie musi codziennie przecież na forum przesiadywać.
mrporpoise pisze:Inna sprawa - Administracja PW pisała a Deniro w swoim stylu zamiast sprawę wyjaśnić, znowu szachruje.
Dokładnie tak Kolego... na to ma czas i śledzi ten wątek również...

Podsumowanie:

Powiem tak, rozumiem i 'zwolenników' i przeciwników pana Deniro. Zwróćcie jednak uwagę, że były 3 sprzedaże (o których nam wiadomo) i w każdym przypadku zakończyło się to mniejszymi lub większymi problemami. Nie stać nas na to, aby ciągle użerać się z tym tematem i to w SPAM do jednej tylko osoby... Jakoś inni potrafią coś sprzedać i nie ma po tym awantury... to dobitnie pokazuje, że taka osoba nie powinna mieć prawa sprzedaży, a także nie powinna w żaden sposób być łączona z A6klubem...
Wizerunek tego miejsca zależy od Nas samych i musimy z tego grona wyławiać 'czarne owce' i piętnować takie niedojrzałe (delikatnie mówiąc) zachowania.

Tyle z mojej strony. Temat uważam za zamknięty i wyczerpany.

Zablokowany

Wróć do „⚠️Czarna Lista / Ostrzeżenia”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl