Po ustaleniu średnicy tarcz zabrałem się za wymianę kompletu(tarcze i klocki).
Zabrałem kompa do kolegi na warsztat, załadowałem auto na podnośnik, wykonałem całą procedurę cofania tłoczków, zdemontowałem stare klocki i tarcze, oczyściłem co trzeba, zamontowałem nowe i okazało się że tłoczki nie cofnęły się na tyle by zmieścić w nie nowe klocki, więc postanowiłem je raz jeszcze wycofać i nie wiem jak to się stało ale w VCDS poszła komenda zamykania czyli wysuwani, nie miałem jak tego przerwać i jeden tłoczek który nie miał żadnego oporu/blokady wsunął się do końca. Chciałem ponownie cofnąć je z kompa jednak komp podaje iż wartości obu są 0.00 Próbowałem jakoś ten tłoczek wsadzić ale nie specjalnie mi się udało, pociekło trochę płynu hamulcowego a ja dałem sobie spokój na ten dzień. Jutro zabieram się do tego od nowa.
Jak mogę ten tłoczek ponownie umieścić na miejscu ?
Mam komplet kluczy do wciskania tłoczków, mam maszynę do odpowietrzania układu hamulcowego, mam praktycznie cały warsztat

Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-07-17, 11:03 ]
Hej,
Temat dawno do zamknięcie, gdyż ogarnął go w dwa dni po zamieszczeniu postu.
Okazało się ktoś przy ostatniej wymianie musiał coś robić przy tłoczkach i lekko naruszył gwint na tłoczku, póki był nakręcony to chodził ale jak się wykręcił to nie chciał się wkręcić.
Pomogło lekkie nagwintowanie, tylko był jedne problem okazało się iż tłoczki mają gwinty calowe