Witam ponownie mam problem z czujnikiem ciśnienia a mianowicie na Vag-wyskakuje mi błąd(792 - - - - - 0318 Czujnik (włącznik) ciśnienia środka chłodzącego klimatyzacji)
Wymieniłem już 3 ale błąd jest nadal nawet po skasowaniu,ciśnienie sprawdzone jest ok.
Mój czujnik jest 3 pinowy.
A moje pytanie jest takie czy ktoś może mi podać napięcia na tych pinach.
Przy nieodpalonym silniku , stacyjka włączona
U mnie jest:
1- masa
2- +12 wolt
3- +12 wolt
Wydaje mi się że napięcie jest tylko na 2 a jeden jest sygnałowy.
Może ktoś pomoże.
[ A6 C5] Błąd czujnika ciśnienia klimatyzacji
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
robilem to wczoraj nie zalaczala mi klima i mialem ten sam bład u mnie jest 4 pinowy kabel ktory szedl do czujnika sie przetarl jaki masz objaw?
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
WIELKA CISZA ANI WIATRAK ANI SPRęÂŻARKA SIę NIE WÂŁÂĄCZA.
a byłem u mechanika i zobaczyłem co on robi i postanowiłem sam sobie zrobić tą klime.
szpec odpinając czujnik zwierał trzy piny i mówił że powinno się załączyć.
ja sprawdziłem i wentylator już padł więc wymieniłem na nowy ale klima nie załącza dalej.
błąd czujnika ciśnienia na VAG.
Kabelki sprawdziłem do kostki przy zbiorniczku są ok.
dalej nie wiem gdzie już idą.
pozdrawiam i proszę o pomoc.
a byłem u mechanika i zobaczyłem co on robi i postanowiłem sam sobie zrobić tą klime.
szpec odpinając czujnik zwierał trzy piny i mówił że powinno się załączyć.
ja sprawdziłem i wentylator już padł więc wymieniłem na nowy ale klima nie załącza dalej.
błąd czujnika ciśnienia na VAG.
Kabelki sprawdziłem do kostki przy zbiorniczku są ok.
dalej nie wiem gdzie już idą.
pozdrawiam i proszę o pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
masz pod skrzynka bezpiecznikowa i w skrzynce bezpieczniki od klimy a pod skrzynka taki duzy z 40amper tylko musisz rozebrac ten cale schowki i pod nogami bedziesz mial.jeszcze zobacz ta kostke co jest kolo zbiorniczka daj ja na chwile na krotko do aku jak zadziala to wina lezy w elektryce lub jakis bezpiecznik-przekaznik
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
Bezpieczniki i przekazniki to już dawno przerabiałem są ok, interesuje mnie napięcie na pinach 1,2,3
i gdzie dokładnie idzie przewód od czujnika?
na schematach nie mogę zlokalizować 3 pinowego czujnika są same 4 pinowe.
ale jeszcze jedno pytanie jak sprzęgło się nie włącza to może być powód że czujnik ciśnienia pokazuje błąd?
jak daje na test sprzęgła to słychać tykanie ale bardzo słabo i może to sprzęgło padło?
już sam nie wiem gdzie szukać.
pomocy!!!
i gdzie dokładnie idzie przewód od czujnika?
na schematach nie mogę zlokalizować 3 pinowego czujnika są same 4 pinowe.
ale jeszcze jedno pytanie jak sprzęgło się nie włącza to może być powód że czujnik ciśnienia pokazuje błąd?
jak daje na test sprzęgła to słychać tykanie ale bardzo słabo i może to sprzęgło padło?
już sam nie wiem gdzie szukać.
pomocy!!!
Witam mam ten sam problem, mechanik zamówił juz 3 czujniki po numerach starego czujnika i lipa... Okazuje się że to nie ten. POMOCY
[ Dodano: 2014-06-17, 21:21 ]
bsmaja a patrzałeś w ASO ?
Jeszcze jedno, czy da się obejść ten czujnik G65 tak żeby uruchomić klime chociaż na chwile, sprawdzić czy coś innego nie padło.
[ Dodano: 2014-06-17, 21:21 ]
bsmaja a patrzałeś w ASO ?
Jeszcze jedno, czy da się obejść ten czujnik G65 tak żeby uruchomić klime chociaż na chwile, sprawdzić czy coś innego nie padło.
Czujnik ciśnienia klimatyzacji - Audi a6 c5 2,4 165 KM 1998r
Witam wszystkich,
po podpięciu do komputera wskazuje mi błąd czujnika ciśnienia Klimatyzacji. Objaw następujący: Klima działa prawidłowo, po chwili przechodzi automatycznie w ECO (przycisk eco nie podświetla się = wszystko wskazuje, że klima powinna chłodzić)... po kilku minutach klima z powrotem sama się załącza.
Proszę o informację, czy można samemu wymienić ten czujnik? Jeżeli tak, mogę prosić o wskazówki? Na forum wyczytałem, że gaz nie ucieknie, ponieważ jest zamontowany zawór zwrotny...
po podpięciu do komputera wskazuje mi błąd czujnika ciśnienia Klimatyzacji. Objaw następujący: Klima działa prawidłowo, po chwili przechodzi automatycznie w ECO (przycisk eco nie podświetla się = wszystko wskazuje, że klima powinna chłodzić)... po kilku minutach klima z powrotem sama się załącza.
Proszę o informację, czy można samemu wymienić ten czujnik? Jeżeli tak, mogę prosić o wskazówki? Na forum wyczytałem, że gaz nie ucieknie, ponieważ jest zamontowany zawór zwrotny...