Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5] Centralny zamek - naprawa

Elektryka
djmaly
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: djmaly » 11 cze 2014, 10:32

Witam, mam podobny problem z oświetleniem od strony pasażera co autor tematu i kolega pako361. Tylne drzwi także mi nie działały, ani oświetlenie drzwi ani nóg anie górne wnętrza. Rozebrałem zamki przelutowałem styki i oświetlenie wróciło, tylko wymieniłem zamek tylny lewy. Od strony pasażera także przelutowałem połączenia lutownicze w zamku, sprawdziłem wszystkie mikrostyki. Nie działa oświetlenie drzwi, podświetlanie nóg oraz nie pokazuje na fisie informacji po otworzeniu drzwi. Natomiast po otworzeniu drzwi działa oświetlenie wnętrza górne, ale czasami gaśnie i zapala się ponownie. Sprawdzę jeszcze czy jest napięcie 12V na żarówkach. Które kostki i jakiego koloru są w słupku w nogach pasażera od drzwi pasażera? Pozdrawiam i proszę o pomoc.

pako361
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 130KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: pako361 » 16 cze 2014, 13:01

jeżeli nie działa oświetlanie drzwi to sprawdziłbym mikrostyk przy zamku (w moim przypadku to on był odpowiedzialny za oświetlenie drzwi, ale skoro sprawdziłeś to proponuję wyjąć kostki przy drzwiach- te w harmonijce- i sprawdzić czy jest przejście na przewodach do zamka drzwi)

Superski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BAU 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Superski » 16 cze 2014, 13:42

A ja proponuję reanimację mikrostyku pod zamkiem w drzwiach lub wymiana na nowy.
Użytkownik PiSi ma tego od cholery.

http://www.pisi.otwarte24.pl/180,MIKROS ... -PRZOD-TYL
SKIBA

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl