Niedawno stałem się posiadaczem A6 2001 przed liftem, po chwili użytkowania zauważyłem, że oświetlenie po otwarciu drzwi nie funkcjonuje we wszystkich drzwiach. Mam duży FIS bez "autka" dlatego zauważyłem z opóźnieniem

Ogólnie problemów z drzwiami mam więcej niż tylko z oświetleniem, a właściwie to jego brakiem.
Drzwi kierowcy: oświetlenie wnętrza zapala się, oświetlenie drzwi (dolne, tylne) także, lecz brak oświetlenia nóg i sygnału centrali otwarcia (VAG-COM) (sygnały lock i safe są)
Drzwi pasażera: nie zapala się oświetlenie wnętrza, brak oświetlenia drzwi (dolne, tylne), brak oświetlenia nóg i sygnału centrali otwarcia (VAG-COM) (sygnały lock i safe są)
Drzwi tył lewy: oświetlenie wnętrza zapala się, oświetlenie drzwi (dolne, tylne) także, jest oświetlenie nóg i nawet sygnał otwarcia drzwi (VAG-COM) (sygnały lock i safe są) - jedyne w pełni sprawne drzwi

Drzwi tył prawy: nie zapala się oświetlenie wnętrza, brak oświetlenia drzwi (dolne, tylne), brak oświetlenia nóg i sygnału centrali otwarcia, lock, safe (VAG-COM)
Klapa bagażnika: nie zapala się oświetlenie wnętrza, brak oświetlenia drzwi, sygnału centrali otwarcia (VAG-COM) (sygnały lock i safe są)
Jako, że nie lubię jak mi coś nie działa, zabrałem się za naprawę zaczynając od najgorszych drzwi czyli tylnych po stronie prawej. I w tym momencie napotkałem pierwszy problem. Pobrałem sobie schemat https://a6klub.pl/dload.php?action=file&id=2 lecz nic się na nim nie zgadza (odnośnie Power lock) - jeden silniczek w zamku i brak potwierdzeń... napotkałem drugi schemat umieszczony przez xoslox w tym temacie https://a6klub.pl/viewtopic.php?t=60780 właściwie wszystko było by ok, aczkolwiek dla M49 nie mam 8go pinu, nie wiem czy na schemacie jest błąd... u mnie wygląda to tak...
Wszystko przemierzone na stole miernikiem. Co śmieszne wszystkie styki w części elektrycznej zamka działają poprawnie

Miałbym z uwagi na to prośbę, jeśli miałby ktoś schematy do mojej Audiczki (centralny zamek) który zgadzał by się z tym co przedstawiłem wyżej byłbym wdzięczny. Prosił bym też o info którędy biegną przewody do centralki z tylnych drzwi i jak się dobrać do samej centralki?
Przedstawię później w tym temacie do czego doszedłem...
Pozdrawiam,
Marek