![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
[ TIP+Q] szrpniecia i przeciagania biegow co robic??
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
No ja bym na Twoim miejscu zlewał ten olej..czerwony,nie pamiętam teraz czy to nie jest dextron 3 był stosowany w 5HP ..ale teraz nie jestem pewien tej informacji na 100 procent..A do 6HP19A to tylko tak jak Krzysztof pisze..i do zlatanych skrzyń chyba ten ZF Lifeguardfluid 8 G 060162A2 (zielony) powinien iść..
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2005
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Do zlatanych? Stosowany jest jako domyslny w 8 biegowych skrzyniach 8HP.Robert74 pisze:No ja bym na Twoim miejscu zlewał ten olej..czerwony,nie pamiętam teraz czy to nie jest dextron 3 był stosowany w 5HP ..ale teraz nie jestem pewien tej informacji na 100 procent..A do 6HP19A to tylko tak jak Krzysztof pisze..i do zlatanych skrzyń chyba ten ZF Lifeguardfluid 8 G 060162A2 (zielony) powinien iść..
Zlewanie oleju juz raczej nic nie da, o ile sterowanie sie nie zajechalo to konwerter mogl tego nie przezyc.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Ale my chyba nie rozmawiam o 8HP..Tylko 6HP ..a z tego co wiem to ZF Lifeguardfluid 8 G zaleca się do skrzyń 6HP które mają już nalatane trochę kilometrów..ale oczywiście Ty wiesz lepiej więc zaraz mnie poprawisz..Jakoś bawi Cię negowanie moich wypowiedzi..rafal_m pisze:Do zlatanych? Stosowany jest jako domyslny w 8 biegowych skrzyniach 8HP.Robert74 pisze:No ja bym na Twoim miejscu zlewał ten olej..czerwony,nie pamiętam teraz czy to nie jest dextron 3 był stosowany w 5HP ..ale teraz nie jestem pewien tej informacji na 100 procent..A do 6HP19A to tylko tak jak Krzysztof pisze..i do zlatanych skrzyń chyba ten ZF Lifeguardfluid 8 G 060162A2 (zielony) powinien iść..
Zlewanie oleju juz raczej nic nie da, o ile sterowanie sie nie zajechalo to konwerter mogl tego nie przezyc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Bawi mnie negowanie zaslyszanych mitow. Od pewnego momentu stosowany(nie tylko w AUDI) jest ten olej jako sztandarowy i w 6HP i w 8HP i 9HP a zanim go zalejesz do skrzyni do ktorej byl przeznaczony zolty olej trzeba zaktualizowac oprogramowanie i wycofac adptacje. Audi stosowalo tez niebieski olej (lifeguard6+) w niektorych samochodach jako standardowy ( 4f 3.0 tdi bywal od 2007 audi w12 itp .pisze z pamieci)Robert74 pisze:Ale my chyba nie rozmawiam o 8HP..Tylko 6HP ..a z tego co wiem to ZF Lifeguardfluid 8 G zaleca się do skrzyń 6HP które mają już nalatane trochę kilometrów..ale oczywiście Ty wiesz lepiej więc zaraz mnie poprawisz..Jakoś bawi Cię negowanie moich wypowiedzi..rafal_m pisze:Do zlatanych? Stosowany jest jako domyslny w 8 biegowych skrzyniach 8HP.Robert74 pisze:No ja bym na Twoim miejscu zlewał ten olej..czerwony,nie pamiętam teraz czy to nie jest dextron 3 był stosowany w 5HP ..ale teraz nie jestem pewien tej informacji na 100 procent..A do 6HP19A to tylko tak jak Krzysztof pisze..i do zlatanych skrzyń chyba ten ZF Lifeguardfluid 8 G 060162A2 (zielony) powinien iść..
Lifeguard 8 na pewno byl stoowany domyslnie w czesci skrzyn drugiej generacji 6hp21 6hp28 6hp34 ale tutaj polecam literature bo nie pamietam wszystkiego.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Masz jeszcze ASB Dlugoleka, TeoMotors jezeli o zachodnia czesc Polski chodzimarmsn pisze:Igor781 pisze:Jedz kolego do Harrow Auto Service to ci ogarna diagnostyke i skrzynie
Harrow auto service tez nie pomoglo...najpierw odeslali do pana radzia ...pan radzio do zbyszka a zbyszek ze tylko wymiana calej skrzyni....Chyba pozostaje mi tylko SSerwis