Witam
kupiłem Audi A6 z 2000r i mam tylko zwykł kluczyk do niej, chciałbym zamontować do niej otwieranie z pilota, sa uniwersalne centralki za ok 100zł tylko nie wiem w jakie przewody w samochodzie się wpiąć i czy jest sterowny + czy - bo chyba nie jest pneumatyczny?
Czy ktoś już dokładał uniwerslana centralke ,bo czytałem duzo o programowaniu pilotow ale ja zadnego nie mam...
Z góry dziękuje za podpowiedzi
uniwersalna centralka do zamka drzwi
-
mrporpoise
-
mrporpoise
Tak, jak pisze kolega egonn. Musisz tylko sobie sprawdzić na jakiej częstotliwości są piloty do ciebie. Scyzor to 50 zł na allegro... a wprogramowanie za 500 zł to nieźle, może zmienię branżę... :P
A nie wepniesz się po prostu pod 2 piny bo za sterowanie centralnym zamkiem + światła wewnętrzne i szyby odpowiada moduł komfortu.
C5 to niestety nie golf.
A nie wepniesz się po prostu pod 2 piny bo za sterowanie centralnym zamkiem + światła wewnętrzne i szyby odpowiada moduł komfortu.
C5 to niestety nie golf.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
toshimin, w audi cały centralny zamek sterowny jest za pomocą modułu komfortu - w nim znajduje się odbiornik, który odczytuje dane z pilota. Jedyna szansa na podłączenie zewnętrznej centralki, to wpięcie się w przewody idące od wkładki kluczyka i kluczować sygnał GND.
W nogach kierowcy (pod osłoną słupka) znajdziesz pełno złącz. Na jednym z nich - brązowym 15 stykowym, na konektorach 5 i 6 (przewód brązowo-żółty i zielono-niebieski) będą właśnie sygnały na które musisz podać GND aby samochód się otworzył, lub zamknął.
Zresztą poczytaj sobie też tutorial Kolegi xoslox na temat centralnego zamka (zamieszczony w nagłówku działu Elektryki)
W nogach kierowcy (pod osłoną słupka) znajdziesz pełno złącz. Na jednym z nich - brązowym 15 stykowym, na konektorach 5 i 6 (przewód brązowo-żółty i zielono-niebieski) będą właśnie sygnały na które musisz podać GND aby samochód się otworzył, lub zamknął.
Zresztą poczytaj sobie też tutorial Kolegi xoslox na temat centralnego zamka (zamieszczony w nagłówku działu Elektryki)
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jakby co to tu masz schemat - znajdziesz sobie optymalne miejsce do wpięcia. Co cię interesuję to mikroprzełaczniki F241 w drzwiach kierowcy:
http://chomikuj.pl/kot919/Centralny+zam ... 827523.pdf
Powodzenia.
http://chomikuj.pl/kot919/Centralny+zam ... 827523.pdf
Powodzenia.