Witam
kupiłem Audi A6 z 2000r i mam tylko zwykł kluczyk do niej, chciałbym zamontować do niej otwieranie z pilota, sa uniwersalne centralki za ok 100zł tylko nie wiem w jakie przewody w samochodzie się wpiąć i czy jest sterowny + czy - bo chyba nie jest pneumatyczny?
Czy ktoś już dokładał uniwerslana centralke ,bo czytałem duzo o programowaniu pilotow ale ja zadnego nie mam...
Z góry dziękuje za podpowiedzi
uniwersalna centralka do zamka drzwi
Tak, jak pisze kolega egonn. Musisz tylko sobie sprawdzić na jakiej częstotliwości są piloty do ciebie. Scyzor to 50 zł na allegro... a wprogramowanie za 500 zł to nieźle, może zmienię branżę... :P
A nie wepniesz się po prostu pod 2 piny bo za sterowanie centralnym zamkiem + światła wewnętrzne i szyby odpowiada moduł komfortu.
C5 to niestety nie golf.
A nie wepniesz się po prostu pod 2 piny bo za sterowanie centralnym zamkiem + światła wewnętrzne i szyby odpowiada moduł komfortu.
C5 to niestety nie golf.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
toshimin, w audi cały centralny zamek sterowny jest za pomocą modułu komfortu - w nim znajduje się odbiornik, który odczytuje dane z pilota. Jedyna szansa na podłączenie zewnętrznej centralki, to wpięcie się w przewody idące od wkładki kluczyka i kluczować sygnał GND.
W nogach kierowcy (pod osłoną słupka) znajdziesz pełno złącz. Na jednym z nich - brązowym 15 stykowym, na konektorach 5 i 6 (przewód brązowo-żółty i zielono-niebieski) będą właśnie sygnały na które musisz podać GND aby samochód się otworzył, lub zamknął.
Zresztą poczytaj sobie też tutorial Kolegi xoslox na temat centralnego zamka (zamieszczony w nagłówku działu Elektryki)
W nogach kierowcy (pod osłoną słupka) znajdziesz pełno złącz. Na jednym z nich - brązowym 15 stykowym, na konektorach 5 i 6 (przewód brązowo-żółty i zielono-niebieski) będą właśnie sygnały na które musisz podać GND aby samochód się otworzył, lub zamknął.
Zresztą poczytaj sobie też tutorial Kolegi xoslox na temat centralnego zamka (zamieszczony w nagłówku działu Elektryki)
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jakby co to tu masz schemat - znajdziesz sobie optymalne miejsce do wpięcia. Co cię interesuję to mikroprzełaczniki F241 w drzwiach kierowcy:
http://chomikuj.pl/kot919/Centralny+zam ... 827523.pdf
Powodzenia.
http://chomikuj.pl/kot919/Centralny+zam ... 827523.pdf
Powodzenia.