[A6 C5] AmorySport. 400zl a Gwintowane 1200zl jaka różnica??
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] AmorySport. 400zl a Gwintowane 1200zl jaka różnica??
Witam wszystkich mam pytanko na Allegro widziałem różne zestawy amorków od Tesco Sport po jakieś dziwne niemieckie firmy..
Z racji tego że nie wierze w Technologię Tesco czyli zwykłe amorki pomalowane na żółto, chciał bym się dowiedzieć więcej o tych gwintowanych. Czy potrzebne są jakieś przeróbki, czy obniżają samochód i czy ktoś ma może jakiś sprawdzony sklep.. pytam bo napaliłem sie na 225/40/18 a przyznam że troszke mi dupcia wisi w avancie " jak go kupiłem podobno amorki miał zmieniane bynajmniej rachunek mam " :-D
Z racji tego że nie wierze w Technologię Tesco czyli zwykłe amorki pomalowane na żółto, chciał bym się dowiedzieć więcej o tych gwintowanych. Czy potrzebne są jakieś przeróbki, czy obniżają samochód i czy ktoś ma może jakiś sprawdzony sklep.. pytam bo napaliłem sie na 225/40/18 a przyznam że troszke mi dupcia wisi w avancie " jak go kupiłem podobno amorki miał zmieniane bynajmniej rachunek mam " :-D
witaj.
z tego co wiem to jeśli kupisz dedykowany gwint do swojej niuni to żadnych przeróbek robić nie będziesz musiał, a czy obniżają samochód?? no to już Twoja decyzja po to się kupuje gwint żeby mieć możliwość samemu regulować sobie wysokość zawieszenia, powinieneś w komplecie dostać odpowiedni klucz do tej operacji, trzeba tylko pamiętać że po każdej zmianie wysokości zawieszenia trzeba ustawiać zbieżność.
:-D
pozdro
z tego co wiem to jeśli kupisz dedykowany gwint do swojej niuni to żadnych przeróbek robić nie będziesz musiał, a czy obniżają samochód?? no to już Twoja decyzja po to się kupuje gwint żeby mieć możliwość samemu regulować sobie wysokość zawieszenia, powinieneś w komplecie dostać odpowiedni klucz do tej operacji, trzeba tylko pamiętać że po każdej zmianie wysokości zawieszenia trzeba ustawiać zbieżność.
:-D
pozdro
PAGÓR
![Obrazek]()
-
- Forum Audi A6 / A7
teraz to dopiero mam gwozdzia w głowie, przeglądałem faktury i wyczytałem że amorki miałem zmieniane w 27.09.2007 niby nie aż tak dawno ale jak wjadę na jakieś większe wgłębienie to boję się że hakiem pociągnę za sobą asfalt..
widzę że najrozsądniej będzie dla mnie jak kupię sobie 225/45/17
.. a tak w ogóle to jaka różnica jest panowie pomiędzy 225/45/17 a 225/40/18 ?
widzę że najrozsądniej będzie dla mnie jak kupię sobie 225/45/17
.. a tak w ogóle to jaka różnica jest panowie pomiędzy 225/45/17 a 225/40/18 ?